U Iranu izbili veliki protesti zbog cena nafte

Kako se navodi, određene grupe koje su se nalazile u masi demonstranata, napadali su policiju, palili filijale banaka i prodavnice

Protesti koji su u vezi sa odlukom Vlade Irana da poveća cene goriva održani su u najmanje 100 gradova u zemlji, javlja agencija „Fars“. Kako javlja iranska agencija, najveći broj ljudi koji su došli na proteste nije učestvovao u neredima i sukobima sa policijom. Protekla dva dana, od početka protesta u iranskim gradovima, bilo je uhapšeno oko 1000 učesnika demonstracija.

 

U protestima u Iranu je učestvovalo oko 87.000 ljudi, od kojih su većina, više od 82.000, bili muškarci. Kako se navodi, određene grupe koje su se nalazile u masi demonstranata, napadali su policiju, palili filijale banaka i prodavnice. „Fars“ piše da je tokom demonstracija koje traju već dva dana bilo zapaljeno ili opljačkano oko 100 predstavništava lokalnih finansijskih institucija i najmanje 50 radnji.

 

Ranije je Ministarstvo informisanja Irana saopštilo da su određeni glavni krivci za nerede. Preduzimaju se odgovarajuće mere i iranska javnost će biti informisana o njihovom hapšenju i rezultatima u skorije vreme.

 

Naslovna fotografija: independent.co.uk

 

Izvor Sputnjik, 17. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u