Vučić pušten kući posle lečenja na VMA

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je juče da je predsednik bio životno ugrožen

Zdravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno i pušten je kući posle lečenja na Vojnomedicinskoj akademiji zbog kardiovaskularnih problema. Savetnica za medije predsednika Vučića Suzana Vasiljević izjavila je sinoć da je predsednik dva dana bio na aparatima i da se sada oseća malo bolje, da mora da se pridržava terapije, kao i da smanji obaveze. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je juče da je predsednik bio životno ugrožen.

Vučić, prema njegovim rečima, ima hronične, manje probleme sa srcem, ali je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati lekarima VMA. Odmah po prijemu procenjeno je da je predsednik životno ugrožen, nakon lekarske intervencije, predsednik je dobro reagovao na terapiju koja mu je prepisana.

Stručni timovi VMA su predsedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio. I sam predsednik Vučić se obratio javnosti u subotu, porukom na društevnim mrežama u kojoj je zahvalio svima koji su brinuli za njega i naveo da se danas vraća u posao.

 


Naslovna fotografija: Tanjug/Dimitrije Gol

 

Izvor RTS, 18. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u