Filip David: Moramo priznati Kosovo što pre

„Nema ništa važnije od toga da imate dobre susede i da imate svoje stanovništvo u susednim zemljama koje uživa sva prava“, istakao je on

Pisac Filip David izjavio je za RTK da je potrebno da Srbija prizna Kosovo i time postigne sporazum o ostanku Srba na Kosovu i očuvanju kulturnog nasleđa. Priznanje Kosova mora da se dogodi što pre kako bi se rešilo pitanje Srba na Kosovu, izjavio je David.

„Ja sam jedan od malobrojnih u srpskoj sredini koji je uverenja da Srbija treba što pre da prizna nezavisnost Kosova ukoliko želi da sačuva i srpsko stanovništvo na Kosovu, kulturne vrednosti i svoje kulturno nasleđe, jer nema boljeg dogovora koji bi postojao između dve države koje su u prijateljskim odnosima“, rekao je on.

„Nema ništa važnije od toga da imate dobre susede i da imate svoje stanovništvo u susednim zemljama koje uživa sva prava i kulturno nasleđe koje će biti očuvano. Ja sam siguran da to može jedino ukoliko dođe do nekog dobrog pravog sporazuma“, istakao je David. Prema njegovim rečima, svako drugo rešenje kao i zamrznuti konflikt je predvorje nekog mogućeg potencijalnog velikog sukoba.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor FoNet/Danas, 18. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u