Stefanović i Patrušev o saradnji Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti

Patrušev je istakao podršku razvoju saradnje dve države u oblasti bezbednosti, ali i po drugim pitanjima od nacionalnog interesa za Srbiju

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Moskvi da Srbija nastavlja odlučnu borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, izrazivši ujedno zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci i pomoći koju pruža našoj zemlji, posebno po pitanju sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Stefanović, koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi povodom sastanka visokih zvaničnika za bezbednosna pitanja, sastao se i sa Nikolajem Patruševim, sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije. Ministar je upoznao Patruševa sa trenutnom situacijom na Kosovu i Metohiji i izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža našoj zemlji po pitanju južne srpske pokrajine.

Patrušev je istakao podršku razvoju saradnje dve države u oblasti bezbednosti, ali i po drugim pitanjima koji su od nacionalnog interesa za Srbiju. On je dodao da tome doprinose i susreti najviših zvaničnika Srbije i Rusije koji daju dodatni impuls i dinamiku razvoju naših odnosa.

Stefanović i Patrušev su razgovarali i o aktuelnim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočava čitav svet, između ostalih i Srbija i Rusija, istakavši da je trenutna bezbednosna situacija složena.

Stefanović i Patrušev su na sastanku postigli i dogovor o zaključivanju dva sporazuma koji će dodatno unaprediti saradnju Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti, od kojih se jedan odnosi na saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, a drugi na borbu protiv terorizma.

 

Naslovna fotografija: Belarusnews

 

Izvor Politika, 20. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u