Britanski princ povlači se iz javnosti zbog pedofilske afere

Princ Endru je naveo da se „odriče svih svojih javnih dužnosti u doglednoj budućnosti”

Britanski princ Endru objavio je da se povlači iz javnog života, navodeći da su kontroverze oko njegovog nepromišljenog odnosa sa američkim finansijerom Džefrijem Epstin, koji je osuđen zbog podvođenja maloletnica, donele velike smetnje kraljevskoj porodici, javio je Rojters. Endru je naveo da se „odriče svih svojih javnih dužnosti u doglednoj budućnosti”.

Princ je takođe od svoje majke, kraljice Elizabete Druge, zatražio dozvolu da se povuče. Pokušaji britanskog princa Endrua da razjasni svoje prijateljske odnose s finansijerom pedofilom Džefrijem Epstinom u intervjuu koji je dao pre nekoliko dana za Bi-Bi-Si izazvali su mnoga negativna reagovanja.

Princ Endru prvi put je u intervjuu za Bi-Bi-Si odgovarao na pitanja o vezama sa osuđenim pedofilom Epstinom, u kojem je priznao da je bila greška što je boravio u njegovoj kući, prenosi Tanjug. Princ Endru je u jednom od retkih intervjua za Bi-Bi-Si kategorički odbacio navode da je imao seksualni odnos sa Amerikankom Virdžinijom Roberts, koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje u vreme kada je bila maloletna.

Višesatni intervju odmah je postao udarna tema na društvenim mrežama. Reagovanja su bila brojna, a malo njih je išlo princu u prilog, preneo je Blumberg.

 

Naslovna fotografija: newyorker

 

Izvor Politika, 20. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u