Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Do susreta je došlo usred moguće obaveštajne afere, čiju pozadinu, po nalogu predsednika Vučića, istražuju srpske bezbednosne strukture

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom. Aleksandar Vučić će o sastanku obavestiti javnost u toku dana, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijim Predsednika republike. Jedna od tema, kako se navodi, bila je priprema radne posete predsednika Vučića Ruskoj Federaciji 4. decembra i njegovog razgovora sa predsednikom Putinom.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Bocan-Harčenko nije nakon sastanka komentarisao sadržaj razgovora. Do susreta je došlo nakon objavljivanja snimka čiju je autentičnost potvrdila BIA i na kojem se vidi ruski obaveštajac koji daje novac navodno srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da predsednik odgovorno i strpljivo razmatra sve elemente tog slučaja i da će zakljčke doneti na osnovu istrage koju je naložio Vojno-bezbednosnoj agenciji. Za danas popodne predsednik Vučić je sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

 

Izvor Tanjug/RTS, 21. novembar 2019.

 

RUSKI AMBASADOR BEZ KOMENTARA POSLE SASTANKA
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko nije komentarisao sadržaj jutrošnjeg razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Pokušaj novinara Tanjuga da po njegovom izlasku iz zgrade Predsedništva dobije izjavu o čemu je razgovarao sa predsednikom Srbije, Bocan-Harčenko je ignorisao, samo se nasmešio i ušao u automobil.

Vučić i Bocan-Harčenko sastali su se jutros oko 9 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a sastanku je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Do susreta je došlo usred moguće obaveštajne afere, čiju pozadinu, po nalogu predsednika Vučića, istražuju srpske bezbednosne strukture. Vučić je za danas po podne sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

 

Naslovna fotografija: Predsedništvo 

 

Izvor Sputnjik, 21. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u