Ambasador Srbije biće pozvan u MSP Bugarske zbog izjave Drecuna

„Bugarska ne želi da deli savete, ali Srbiji bi bolje bilo da se fokusira na to šta joj se dešava unutar zemlje“, rekla je šefica bugarske diplomatije

Izjava predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna da je u Srbiji aktivna krupna mreža bugarskih obaveštajaca je apsurdna i ne odgovara realnosti, izjavila je šefica bugarske diplomatije Jekaterina Zaharijeva, prenela je televizija „NOVA“.

„U pitanju je, ako ne grešim, još jedna apsurdna optužba srpskog političara na račun Bugarske. Na snimku koji se pojavio u medijima, ja ne vidim bugarskog obaveštajca koji se bavi vrbovanjem srpskog oficira, tako da neka ne optužuju nekoga za ono za šta su sami krivi“, navela je. Prema njenim rečima, izjava Drecuna ne doprinosi razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske.

„Bugarska je oduvek pomagala Srbiji po pitanju njene evropske perspektive. I sami znate da Bugarska po tom pitanju ima jak glas, samim tim, optužbe na ovaj račun nisu u skladu sa duhom tih odnosa koji postoje između naših zemalja“, ocenila je.

Zaharijeva je dodala i da će ambasador Srbije u Bugarskoj najverovatnije biti pozvan u Ministarstvo inostranih poslova zbog ove izjave. „Bugarska ne želi da deli savete. Međutim, Srbiji bi bolje bilo da se fokusira na to šta joj se dešava unutar zemlje, a ne da pokušava da određene stvari opravda pomoću svojih komšija“, dodala je.

 

Izvor Sputnjik, 22. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u