Kremlj: Radujemo se Vučićevoj poseti, ništa neće baciti senku

„Svesni smo činjenice da postoje određene strane koje bi volele unapred da prekinu tu posetu i ubeđeni smo da to neće moći da učine“

U Kremlju se raduju predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji i nadaju se da ništa neće baciti senku na nju, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Potvrđujemo da su u toku pripreme za tu posetu i radujemo joj se. Verujemo da je ona izuzetno važna. Svesni smo činjenice da postoje određene strane koje bi volele unapred da prekinu tu posetu i ubeđeni smo da to neće moći da učine“, rekao je Peskov novinarima, prenosi Tas. Kako je rekao, ta poseta će biti značajna, produktivna i još jednom će potvrditi partnerski odnos Srbije i Rusije. Kako se navodi, Vučić će u Rusiju doputovati 4. decembra.

Aleksandar Vučić se sinoć obratio medijima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je zakazana posle objavljivanja snimka na kojem se vidi kako ruski obaveštajac daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom, zvaničniku Srbije. Vučić je rekao da nije video logiku u svemu tome i da je ruske prijatelje samo pitao „zašto“.

 

Izvor Tanjug/RTS, 22. novembar 2019.

VUČIĆ: S PUTINOM O AFERI U ČETIRI OKA
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da glavna tema u njegovim predstojećim razgovorima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom treba da budu bilateralni odnosi i dodao da oni uvek razgovaraju otvoreno o svemu, a da li će tema biti i obaveštajna afera, to je, kaže, sfera razgovora u četiri oka.

„Ne spadam u političare koji vole da se hvale – ala sam mu rekao. Šta ću da razgovaram to je za nas dvojicu, u četiri oka ćemo razgovarati“, rekao je Vučić na pitanje novinara TV Prva da li će i Putina, s kojim bi trebalo da se sastane 4. decembra pitati – zašto, kao što je i ruskog ambasadora.

On je naveo da je ponosan na činjenicu da je dobio orden Aleksandra Nevskog od Putina, 105. godina nakon što ga je pre njega dobio samo jedan Srbin.

„I to od takvog predsednika, Vladimira Putina, a ne Jeljcina, da se niko ne uvredi. Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu“, rekao je on.

Vučić kaže da tema broj 1. u njihovim razgovorima treba da budu naši bilateralni odnosi, koji uključuju sve bolje ekonomske odnose i sve veću ekonomski razmenu.

„Naravno, Putin je taj, nisam ja sam na tom sastanku, koji će imati svoje teme i mi smo spremni da razgovaramo o svakom pitanju. Želimo da gradimo dobre, najbolje odnose sa Rusijom uz uzajamno poštovanje i poverenje“, poručio je Vučić.

Podsetio je koliko nam je Putin već pomogao, posebno 2015. godine kada je sprečio usvajanje rezolucije o Srbiji kao genocidnom narodu u SB UN, ali i u očuvanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta.

 

Naslovna fotografija: Sputnik/Ilья Pitalev

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 22. novembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u