Dačić: Nemam ni trunku optimizma povodom pregovora o Kosovu

„Ništa se nije desilo što bi moglo da unese trunku optimizma u budućnost dijaloga sa Prištinom. Naprotiv desile su se samo loše stvari“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi za RTS da ne očekuje pozitivan pomak u dijalogu Beograda i Prištine. Ocenjuje da su Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti svojim izjavama celom svetu pokazali da su Albanci problem.

Ivica Dačić je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo da nema ni trunku optimizma da će tok pregovora krenuti nabolje.

„Ako pogledate ko je u Prištini taj sa kojim treba da se razgovara i pregovara ja nemam ni trunku optimizma da će biti išta bolje nego što je bilo sa Ramušom Haradinajom, čak možda i gore. Potvrđuje se sve ono što smo ranije govorili. Pogledajte najnovije izjave Aljbina Kurtija koji govori o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, jedinstvenoj albanskoj naciji“, ocenjuje Dačić.

Dodaje da su Kurti i Haradinaj celom svetu pokazali da su Albanci problem.

„Mislim da je svima sada postalo jasno da je retko ko uradio za srpsku stvar kao što su to uradili Haradinaj, Kurti i ostali. Pokazali su celom svetu ko je, u stvari, problem. Pokazali su da su problem Albanci“, navodi ministar spoljnih poslova.

Dodaje da neće biti uspeha dok se ne izvrši pritisak na Prištinu.

„Može da dođe za pregovarača ko god hoće, dok ne izvrši pritisak na Prištinu neće biti uspeha“, ocenjuje Dačić.

Kako kaže, nastavka dijaloga neće biti dok se ne ukinu takse.

„Ništa se nije desilo što bi moglo da unese trunku optimizma u budućnost dijaloga sa Prištinom. Naprotiv desile su se samo loše stvari – takse, izjave koje dolaze…“, ocenjuje ministar spoljnih poslova.

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo spoljnih poslova

 

Izvor RTS, 26. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u