Da niste malo poranili? Hrvatska uhapsila saradnike zemunskog klana

Sumnja se da su uhapšeni iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike srpskog zemunskog klana

Policija širom Hrvatske sprovodi akciju hapšenja osumnjičenih za izradu dokumenata za pripadnke zemunskog, škaljarskog i kavačkog klana. Trideset osoba uhapšeno je akciji koja se sprovodi na području Zagreba, Karlovca, Zadra, ali i drugih gradova, javlja Jutarnji list.

Sumnja se da su uhapšeni iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike srpskog zemunskog klana, kao i za članove crnogorskih klanova, škaljarskog i kavačkog. Kako ističe portal Indeks, reč je o grupacijama s kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata. Hapšenja su sprovedena sinhronizovano prema nizu osoba od kojih se neke smatraju opasnim. Osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe N. S. (49) jutros je uhapšen na području Kozari boka.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažna hrvatska dokumenta.

 

Naslovna fotografija: Profimedia/ilustracija

 

Izvor Index.hr/RTS, 27. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u