Vučić sa patrijarhom Irinejom: Više rada i više jedinstva činiće Srbiju boljom

Predsednik Vučić i patrijarh Irinej su u srdačnom i otvorenom razgovoru razgovarali o temama koje su od značaja za državu Srbiju i SPC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom. Predsednik Vučić i patrijarh Irinej su u srdačnom i otvorenom razgovoru razgovarali o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je, ističe se, informisao patrijarha o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi. Dvojica sagovornika saglasni su da je više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane.

Njegova svetost patrijarh zahvalio je predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru, napominje se u saopštenju. Patrijarh je informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen. Predsednik Vučić je rekao da će država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije.

Sastanku su prisustvovali episkop bački Irinej, remezijanski Stefan, starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Republike Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.

 

Naslovna fotografija: Tanjug

 

Izvor RTS, 02. decembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u