Islamizacija Evrope, mit ili stvarnost?

Evropski statistički zavod navodi da je u 2015. i 2017. godini na teritoriju EU ušlo 2,4 miliona migranata, a godinu dana docnije dva miliona

Da bi Evropa zadržala svoj identitet, pred najezdom islamizacije, hitno mora povećati natalitet, a za povećanje nataliteta bitna je i religija. Što je religioznost prisutnija, natalitet je veći, a što je ekonomski razvoj veći, natalitet je manji ukoliko je taj razvoj praćen ateizmom.

Ovo je Milan Vukelić, doktorand Fakulteta političkih nauka u Beogradu,poručio na tribini „Islamizacija Evrope – mit ili stvarnost“ održanoj u sredu veče u Kulturnom centru Novog Sada.

Na početku predavanja, Vukelić je kazao da se Evropa od svog nastanka suočavala sa brojnim turbulencijama i ratovima koje su na nju ostavile različite posledice. Uprkos tome, ona je imala dovoljno snage i mudrosti da se izbori sa svim nevoljama i da danas postane najsavršenija civilizacija za život.

– Danas se Evropa suočava sa možda i najvećim problemom, a to je masovan priliv migranata koji prete da potpuno islamizuju stari kontinent. Islamizacija Evrope apsolutna je stvarnost, dešava se velikom brzinom pred našim očima i kako stvari stoje, mi nismo sposobni da se s tim izborimo – rekao je autor tribine.

Tome u prilog govore i rezultati uglednih istraživačkih centara po kojima je 2016. godine u Evropi bilo 4,9 odsto muslimana (25,7 miliona). Najviše ih je u Francuskoj (5,7 miliona), zatim u Nemačkoj i Britaniji. Istraživači su upozorili da će u najblažem slučaju u Evropi za 50 godina živeti 35,7 miliona muslimana (7,4 odsto). U slučaju visokog nivoa migracija, Evropa će imati 75,5 miliona muslimana, što je 14 odsto od ukupnog evropskog stanovništva.

Objašnjavajući uzroke masovne islamizacije Evrope, Vukelić je rekao da je to izazvao jedan od gorućih evropskih problema – nedostatak radne snage prouzrokovan padom nataliteta u najrazvijenijim evropskim zemljama kada se Evropa konstantno ekonomski razvijala i vapila za radnom snagom. U početku su dolazili Evropljani i radnici sa Balkana, ali se pokazalo da to nije bilo dovoljno. Prema istraživanjima, u narednih 50 godina Evropa će morati da uveze više od 35 miliona radnika.

Još 2011. godine nemački kancelar Šreder je na jednom samitu izjavio da njegova država pod hitno mora uvesti 11.000 radnika mahom iz Indije kako bi popunila radna mesta za IT sektor. U suprotnom, Nemačka više neće biti konkurentna u tom sektoru. Evropski statistički zavod navodi da je u 2015. i 2017. godini na teritoriju EU ušlo 2,4 miliona migranata, a godinu dana docnije dva miliona. Polovinu njih primila je Nemačka.

Posledica islamizacije Evrope je i terorizam, ali islam je religija koja ne podržava terorizam. Međutim, činjenica je da su najveći broj terorističkih napada izvršile islamske ekstremističke organizacije, prvenstveno Islamska država i Al kaida. Od 2014. do 2016. godine u Evropi je izvršeno 273 teroristička napada što je više nego svih prethodnih godina ukupno.

UPOZORENjE DALAJ LAME
Vukelić je podsetio da je nedavno čuveni tibetanski lider Dalaj Lama, simbol tolerancije, pokazao svoju bojazan da će Evropa, ukoliko ne reši problem migranata, vrlo brzo postati islamska.

 

Naslovna fotografija: Kulturni centar Novog Sada

 

Izvor Večernje novosti, 05. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u