Mića Jovanović odustaje od prodaje Megatrenda: Ispao sam naivan

Jovanović naglašava da novi vlasnik Dejan Đorđević nije ispunio nijednu obavezu iz ugovora i da će taj ugovor biti raskinut

Vlasnik Univerziteta „Megatrend“ Mića Jovanović kaže da je odustao od prodaje univerziteta Dejanu Đorđeviću, jer nije ispunio nijednu obavezu iz ugovora.

„Tokom dana ću pokušati da se vratim u svoj kabinet. Razgovaraću sa advokatima da se raskine ugovor. Priznajem da sam ispao naivan. Univerzitet je pretrpeo veliku moralnu štetu. U naredom periodu ću pokušati finansijski da ga stabilizujem”, rekao je Jovanović i dodao da prodaja nije bila fiktivna, već stvarna.

Jovanović naglašava da Đorđević nije ispunio nijednu obavezu iz ugovora i da će taj ugovor biti raskinut, prenosi TV Prva.

„Ništa od para nismo videli, ni ja ni zaposleni. Kadar je počeo da se rasipa”, rekao je Jovanović.

Prema Jovanovićevim rečima, on će danas da se vidi sa Dejanom Đorđevićem.

„Gospodin Đorđević se u katastru nije uknjižio kao vlasnik zgrade, kao ni u Privrednom sudu kao vlasnik Univerziteta. Danas ću se videti sa njim. Ako gospodin Đorđević ne bude želeo da sporazumno raskine ugovor, to ćemo mi uraditi jednostrano”, rekao je Mića Jovanović.

Kako se navodi, Univerzitetu Megatrend javili su se ljudi koji su izdavali stambeni i poslovni prostor Dejanu Đorđeviću, kupcu Megatrenda.

Prema njihovim rečima, Đorđević im je ostao dužan, od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra, preneo je Tanjug.

 

Izvor Politika, 05. decembar 2019.

ŠARČEVIĆ O ODLUCI MIĆE JOVANOVIĆA
Vest da je prof. dr Mića Jovanović, rektor i vlasnik „Megatrenda”, samo sedam dana nakon informacije o prodaji tog privatnog univerziteta juče odustao od nje, Mladen Šarčević, ministar prosvete, čuo je od novinara Politike, a spontani komentar koji je na to prvi čovek srpske prosvete izustio bilo je jedno dugačko „Jaooo!”. Šarčević je zatim prokomentarisao da je Jovanovićevo pravo, kao vlasnika imovine, da sa njom raspolaže kako god želi.

– To je njegova volja, čovek ne treba da pita mene šta da radi sa svojom privatnom imovinom. Ako je ta grupacija koja treba da kupi „Megatrend” neozbiljna, nije uplatila kaparu, pa normalno je da on traži druga rešenja. Ja bih na njegovom mestu prodao dva, tri fakulteta, sačuvao glavnicu univerziteta i nastavio da radim dalje – naglasio je ministar Šarčević.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Politika, 05. decembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u