Tramp: Lično ću rešiti problem sa neizdavanjem viza ruskim diplomatama

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da će Tramp obećao da će lično rešiti problem oko izdavanja viza ruskoj delegaciji

Predsednik SAD Donald Tramp smatra da neizdavanje viza članovima ruske delegacije, koja je trebalo da doputuje na prethodnu Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, predstavlja problem koji je veštački napravljen i koji se odrazio na prestiž Amerike, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Nebenzja, koji je učestvovao na susretu predstavnika stalnih članica UN sa Trampom, rekao je da američki predsednik nije bio upoznat sa pojedinostima tog problema, te da je obećao da će lično rešiti tu situaciju. Podsetimo, ove godine osam članova ruske delegacije pri Prvom odboru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nije dobilo američke vize. S tim u vezi Rusija je predložila da se taj komitet, koji se bavi pitanjima razoružanja i međunarodne bezbednosti, prebaci u Beč ili Ženevu.

Čak su i UN reagovale na odluku Amerike da ne izda vize pojedinim članovima ruske delegacije izrazivši zabrinutost, jer, kako su tada navele u saopštenju, od toga zavisi koliko će ta međunarodna organizacija biti sposobna da funkcioniše u zemlji domaćinu.

 

Naslovna fotografija: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

 

Izvor Sputnjik, 06. decembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u