IN4S: U Beogradu pucano na vladiku Joanikija i Daku Davidovića, Davidović ranjen

Davidović je poznat kao protivnik režima u Podgorici i kao veliki ktitor SPC. Nosilac je visokih odlikovanja SPC koja su mu uručili patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije

Nešto poslije 20 časova u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu ranjen je poznati humanista i biznismen Miodrag Daka Davidović, saznaje portal IN4S.

Policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Pokušaj ubistva izvršen je najvjerovatnije snajperom. Naš portal saznaje da je Davidović bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija. Istraga će, najvjerovatnije, pokazati ko je bio stvarna meta.

Zdravstveno stanje Davidovića je stabilno.

 

Izvor IN4S, 10. decembar 2019.

NOVOSTI: DAVIDOVIĆ PROTIVNIK REŽIMA, PRIJATELj SPC
Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović upucan je večeras u Beogradu – nezvanično saznaju „Novosti“. Prema našim informacijama, na vlasnika nikšićkog „Neksana“, koji je poznat i kao protivnik režima u Podgorici i kao veliki ktitor SPC, nepoznati napadač ispalio je hitac u lobiju hotela „Kraun plaza“.

 

Izvor Novosti, 10. decembar 2019.

KURIR: DAVIDOVIĆA ODLIKOVALI I PATRIJARH I MITROPOLIT
Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović upucan je večeras u Beogradu. Prema prvim informacijama, na vlasnika nikšićkog „Neksana“ nepoznati napadač ispalio je hitac u lobiju hotela „Kraun plaza“ u kom živi. Davidović je takođe poznat kao trgovac oružjem sa jakim političkim vezama.

Miodrag Daka Davidović veliki je ktitor SPC. U žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u železari „Boris Kidrič“ u Nikšiću.

Zajedno sa sada pokojnim Pavlom Buletovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbednosti Nikšić. Bilo je to vreme neposredno pred izbijanje građanskog rata u tadašnjoj SFRJ.

Davidović je inače kum Momira Bulatovića i bio je ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, a posle raskola u nekada jedinstvenom DPS bio je uhapšen od strane Đukanovićevog režima. Potom se otisnuo u sfere biznisa i postao veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića. Vlasnik je preduzeća „Neksan“ koje se bavilo proizvodnjom vina i alkoholnh pića, ali i visokogradnjom. U vlasništvu Davidovićeve kompanije „Neksan“ bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju pre dve godine kupio od ruske Metropol grupe

Pre sedam godina njegova svetost patrijarh srpski Irinej odlikovao je Davidovića Ordenom Svetog Save prvog stepena, a pre tri godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, od mitropolita Amfilohija dobio je Orden Svetog kralja Milutina za nemjerljiv doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog i pravoslavnih svetinja širom Crne Gore.

Na Davidovića je najverovatnije pucano iz snajpera, a na Novom Beogradu pronađen je zapaljen automobil “reno”, u kojem je pronađena snajperska puška. Daka je bio u društvu vladike Budimljansko-nikšićkog Joanikija. Davidovič nije životno ugrožen. Na mestu pucnjave su jake policijske snage.

 

Izvor Kurir, 10. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u