Ana Brnabić u Argentini posetila grob Milana Stojadinovića (FOTO)

Premijerka je juče posetila grob Milana Stojadinovića, nekadašnjeg predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije, koji je sahranjen u Argentini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Republici Argentini. Ona je posetu započela sastankom sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Felipeom Solom, dok će u toku današnjeg dana predstavljati Srbiju na ceremoniji polaganja zakletve i prenosa vlasti novoizabranom predsedniku Argentine Albertu Fernandezu.

Foto: Kurir

Premijerka je juče posetila grob Milana Stojadinovića, nekadašnjeg predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije, koji je sahranjen u Argentini. Polaganje cveća na grob Milana Stojadinovića nije deo zvanične posete i protokola, ali je predsednica pronašla slobodno vreme i obišla mesto gde je sahranjen nekadašnji ministar finansija i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije.

Foto: Kurir

– U čast srpsko-argentinskog prijateljstva i partnerstva. Da živi vekovima. Hvala vam za večnu kuću predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije, Srbina, Milana Stojadinovića. U ime Vlade Republike Srbije Ana Brnabić – napisala je premijerka u knjizi utisaka.

Foto: Kurir

Zanimljivo je da je premijerka od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobila na poklon upravo knjigu o Milanu Stojadinoviću, kada je on napuštao mesto predsednika Vlade.

 

Naslovna fotografija: Kurir

 

Izvor Kurir, 10. decembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u