Demokratski front: Nisu slučajno pucali na Davidovića

Oni su naveli da je to „kukavički i podmukao čin kojim se želi poslati poruka čitavom našem narodu“ i da se nije desio slučajno

Demokratski front je saopštio da iza napada na biznismena Miodraga Daku Davidovića stoje politički motivi i doveo je to u ravan sa ubistvom Duška Jovanovića i Pavla Bulatovića. Oni su u saopštenju objavljenom 14 sati nakon napada na Davidovića i na vladiku Joanikija, koji je bio u njegovom društvu, naveli da je to „kukavički i podmukao čin kojim se želi poslati poruka čitavom našem narodu“.

„Taj pokušaj ubistva uspešnog privrednika i dobrotvora Srpske pravoslavne crkve i jednog od najuglednijih episkopa naše pomesne Crkve izveden je, ne slučajno, baš nekoliko dana prije velikog crkveno-narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u skupštinsku proceduru zakona protiv SPC“, navodi DF u saopštenju. Ta opoziciona koalicija poručuje da im „kukavički čin“ daje samo još veći podstrek i motiv za odlučnije okupljanje 21. decembra na velikom crkveno-narodnom saboru u Nikšiću.

„Tu ćemo pokazati naše nacionalno jedinstvo i potpunu spremnost da branimo našu Crkvu, narod i domove. Crna Gora je zemlja naših herojskih predaka, od kojih smo je nasledili i koju treba da ostavimo našoj deci sa istim vrednostima na kojima je ona tradicionalno stvarana. U njoj nema mesta za zločince i kriminalce koji kukavički, iz daljine pucaju na srpskog vladiku i uglednog preduzetnika“, navodi DF.

Oni su Davidoviću poželeli brz oporavak „kako bi nam se još snažnije pridružio u zajedničkoj borbi za slobodnu Crnu Goru“.

 

Naslovna fotografija: Fejsbuk/Demokratski front

 

Izvor Sputnjik, 11. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u