Jeremić najavio da će SzS sutra blokirati sve ulaze u RTS

„Pošto RTS blokira istinu i ona ne može da uđe u tu ustanovu, članovi SzS-a, građani i aktivisti blokiraće zgradu RTS-a”

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić najavio je da će SzS, njegovi aktivisti i građani sutra u periodu od 12 do 20 časova blokirati sve ulaze u zgradu RTS-a u Takovskoj ulici.

„Pošto RTS blokira istinu i ona ne može da uđe u tu ustanovu, članovi SzS-a, građani i aktivisti blokiraće zgradu RTS-a”, rekao je Jeremić, prenosi Beta.

Jeremić je rekao da će to biti mirna blokada, da neće biti nasilja ni napetosti, kao i da će biti spremni i na prisustvo batinaša.

„To će biti blokada upozorenja u nadi da će novinari te medijske kuće početi profesionalno da se bave svojim poslom”, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

Rekao je da RTS nije pokazao zainteresovanost ni za jedan razgovor sa uzbunjivačem Aleksandrom Obradovićem koji bi imao šta da kaže.

„RTS nije pokazao zainteresovanost ni za razgovor sa Marijom Lukić, ni sa novinarom Milanom Jovanovićem kojem je spaljena kuća, kao ni sa radnicama pošte”, rekao je Jeremić.

On je rekao da MUP nije dao dozvolu za skup, iako ga je SzS uredno prijavio i da je rečeno da skup „nije uredno predložen, jer mora da bude prijavljen pet dana unapred”.

„Pitamo se da li su spontani skupovi protiv opozicije u Nišu, Leskovcu bili uredno prijavljeni”, rekao je Jeremić.

On je pozvao sve građane koji žele da pruže podršku da dođu u tom periodu ispred RTS-a.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Politika, 12. decembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u