Amfilohije najavio „bratsku večeru pomirenja” predstavnika svih stranaka

Mediji prenose da je Amfilohije rekao da mu je cilj da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju i svoje dece i Crne Gore

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da će „na jednu bratsku večeru pomirenja” pozvati predstavnike svih političkih stranaka u Crnoj Gori – bilo da su muslimani, katolici, Albanci ili Crnogorci.

Podgorički mediji prenose da je Amfilohije rekao da mu je cilj da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju i svoje dece i Crne Gore, a ne na mržnji, na deobama i svađama, krvoprolićima i onome što je građeno naročito od 1941. godine.

„Zaista se obraćam i ovima koji su sada na vlasti da pre svega shvate da ničija nije do zore gorela, i da je svaka vlast od danas do sutra, kao i naši životi”, poručio je Amfilohije i pozvao ih da se „sami vrate izvornom crnogorstvu, izvornoj Crnoj Gori, i da se oslobode od nasleđa bratoubilačkog i bogoubilačkog”.

Dodao je da „onaj koji je nekršten ili služi svojim nekakvim interesima, prirodno želi da crkva bude nekakva njegova prćija”, ali da crkva pripada svima i „sve priziva na bratsku slobodu”, prenosi Beta.

 

Naslovna fotografija: hramvaskrsenja.me

 

Izvor Politika, 13. decembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u