Albanci s Kosova uhapšeni zbog ubistva policajca u Igalu

Granični policajac pogođen je u glavu hicem iz pištolja, koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sedišta službenog automobila ispalio Albanac sa Kosova

Troje građana Kosova uhapšeno je zbog ubistva službenika granične policije Crne Gore Milutina Lekovića. Leković (41) preminuo je od posledica ranjavanja zadobijenih oko 14 časova u Igalu. Prethodno je operisan u risanskoj bolnici, u kojoj su lekari satima pokušavali da spasu njegov život.

Granični policajac pogođen je u glavu hicem iz pištolja, koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sedišta službenog automobila ispalio građanin sa Kosova koga je Leković privodio, prenose Vijesti.

„Danas oko 14.45 časova u Ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom radnje privođenja tri lica koja nisu kod sebe imala lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M. L. Napadači, dve muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bekstvo u nepoznatom pravcu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Leković je sa kolegom prethodno priveo troje kosovskih građana, jer nisu posedovali identifikaciona dokumenta. Nakon ranjavanja policajca Albanci sa Kosova su pobegli, ali su oko 17 sati uhapšeni u Sutorinskom polju. Kada ih je policija pronašla i opkolila, osumnjičeni za ranjavanje policajca ponovo je potegao pištolj. Ranjen je u ruku u razmeni vatre.

„Jedan od njih, prilikom lišavanja slobode, muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom preteće reči. Tada je došlo do razmene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani“, pojašnjeno je iz Uprave policije.

Policija raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

„Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i pravcu njihovog bekstva. Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok događaja u krivičnom procesiranju osumnjičenih lica“, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

 

Naslovna fotografija: radiojadran.com

 

Izvor Sputnjik, 16. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u