Bild: Merkelova je objavila rat Trampu

„Bild“ piše da je izjava Merkelove „očigledna objava rata“ Trampu: ona neće dopustiti da SAD nastave da potkopavaju projekat gasovoda koji ona podržava

Kancelarka Nemačke Angela Merkel odlučno je reagovala na odluku američkog Kongresa da usvoji zakon koji predviđa uvođenje sankcija „Severnom toku 2“. Izjava Merkelove se može oceniti kao „objava rata“ američkom predsedniku Donaldu Trampu, piše nemački „Bild“.

Merkelova je reagovala na odluku američkog Kongresa „jasnom porukom“, piše list, citirajući kancelarku: „Ne vidim drugu mogućnost, osim da budemo odlučni tokom pregovora (sa SAD) da je neprihvatljiva praksa eksteritorijalnih sankcija“.

„Bild“ piše da je izjava Merkelove „očigledna objava rata“ Trampu: ona neće dopustiti da SAD nastave da potkopavaju projekat gasovoda koji ona podržava.

Nemački tabloid naglašava da, bez obzira na pokušaje koje preduzima američka strana, projekat u vrednosti od oko 10 milijardi evra „ne može biti zaustavljen“ i uskoro će biti završen.

Kako se navodi u članku, u ovom trenutku je izgrađeno više od 2.100 kilometara drugog gasovoda koji prolazi kroz Baltičko more. Ostalo je da se provuče još oko 300 kilometara cevi.

Autor članka ne isključuje mogućnost da sankcije dovedu do usporavanja radova, jer će Rusija morati da traži nove specijalne brodove za postavljanje cevi po dnu Baltičkog mora.

 

Izvor Sputnjik, 19. decembar 2019.

 

 

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u