Dodik uputio pismo podrške Trampu

„Izražavam punu podršku predsedniku Trampu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrednostima do kojih je nama stalo”

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, uputio je podršku predsedniku SAD Donaldu Trampu i istakao da oni, koji vrše udar na Trampa i pokušavaju da ga smene, ugrožavaju osnovne ljudske vrednosti za koje se bori američki predsednik.

„Ugrožavaju kako u samoj Americi, tako i širom sveta, jer mnoge manje države se orijentišu prema SAD”, dodao je Dodik, preneo je Tanjug.

Dodik je naglasio da Amerika, kao vodeća svetska sila usmerava globalne procese i da je jako bitno za celi svet da SAD vodi neko ko je suverenistički i patriotski orijentisan, kao aktuelni američki predsednik Tramp.

„Zato izražavam punu podršku predsedniku Trampu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrednostima do kojih je nama stalo i za koje se već decenijama borimo. Uvereni smo da samo na tim temeljima može da se gradi demokratičniji i humaniji svetski poredak”, navodi se u delu pisma koje je Dodik uputio Trampu.

Dodik je na kraju citirao Trampa, dodajući da iza tih reči stoji Republika Srpska i on lično.

„Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama”, naveo je Dodik.

 

Izvor Politika, 19. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u