Vulin: Izvinjavam se zemljama koje su povukle priznanje; Tepić: Pogrešno sam preneta

„Petrit Selimi citira srpsku opoziciju i kaže eksluzivno – tražimo reakciju EU. Nisu imali do sada ko to da im kaže, evo našla se Marinika“

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su navodi potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o navodnom davanju novca za povlačenje priznanja Kosova strašan i podmukao udar na politiku Vlade Srbije i borbu da se Kosovu ne dozvoli ulazak u UN.

Vulin je na sednici Skupštine Srbije pitao kako će se posle takvih navoda osećati zemlje koje su protiv „velikih i moćnih sila“ stale na stranu Srbije i međunarodnog prava.

„Ja se u ime svih građana Srbije evo izvinjavam zbog toga, svim zemljama koje su povukle priznanje. Zahvaljujem im se na beskrajnoj hrabrosti koju su imali da stanu na stranu međunarodnog prava i njima i njihovoj javnosti garantujem da nema nikakvog novca i da nema korupcije“, rekao je Vulin.

Tepić je juče na konferenciji za novinare optužila ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrebio službeni položaj.

Vulin je naveo da je Tepić samo prenela izjavu bivšeg kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, a da sada na Kosovu to predstavlja kao ekskluzivna vest „da Vlada Srbije izvozi korupciju u ceo svet“.

„Petrit Selimi citira srpsku opoziciju i kaže eksluzivno – tražimo reakciju EU. Nisu imali do sada ko to da im kaže, evo našla se Marinika Tepić. Evo našao se ko treba da udari na Srbiju, na našu zajedničku voljenu zemlju, da je udari, da je ponizi, da je stavi na stub srama i da je optuži za sve ono što drugi rade. Samo da bi dobila verovatno neko tapšanje po ramenu ili nešto skuplje u nekoj od stranih ambasada“, rekao je Vulin.

 

Izvor Beta/N1, 25. decembar 2019.

 

MARINIKA: DAČIĆ ZLOUPOTREBLjAVA PATRIOTIZAM
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zloupotrebljava patriotizam i laže ljude da novac uzima kako bi finansirao povlačenje priznanja Kosova.

„Ivica Dačić svoj lopovluk pokušava da sakrije tako što optužuje mene za nešto što nikada nisam rekla. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare sam naglasila da neću govoriti o diplomatskim aktivnostima države Srbije koje su za rezultat imale povlačenje priznanja Kosova od strane nekih država članica UN. Dakle, nisam govorila da do povlačenja priznanja dolazi plaćanjem“, navela je Tepić u pisanoj izjavi, a prenosi SSP u saopštenju.

„Naprotiv, govorila sam da Ivica Dačić zloupotrebljava patriotizam i laže ljude ubeđujući ih da od njih novac uzima da bi finansirao povlačenje priznanja, a zapravo ga trpa u svoj džep. Pri tim tvrdnjama ostajem“, navela je Tepić.

Tepić je juče na konferenciji za novinare optužila Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrebio službeni položaj.

Dačić je rekao da je izjava Marinike Tepić „težak politički autogol na štetu Srbije“ i da je razmišljao da li da je tuži ali da je ona tu tvrdnju iznela u formi pitanja, zbog čega „neće da se preganja oko toga“, ali da je njegov šef kabineta najavio tužbu.

Reagovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je u Skupštini Srbije ocenio da je izjava Marinike Tepić „strašan i podmukao udar na politiku Vlade Srbije i borbu da se Kosovu ne dozvoli ulazak u UN“.

Oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je navode potpredsednice SSP nazvao besmislenim.

„Neka mi neko objasni političku nameru, vidim da niko od vas ne razume šta je smisao, osim da se nešto kaže protiv mene“, rekao je Vučić.

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Izvor N1, 25. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u