Trampov lični advokat Rudi Đulijani optužio Soroša za zaveru i lopovluk

Đulijani tvrdi da je Soroš „koristio usluge FBI“ za blokiranje istraga koje bi mogle da budu neprijatne za njega i Demokratsku partiju

Izgleda da je veliki mahinator Džordž Soroš konačno dolijao. Ili: da bi mogao dolijati. U svojoj Americi je optužen za zaveru. Odjednom protiv dve zemlje. Svojih SAD i Ukrajine. Što je posebno indikativno i značajno, ne upire u Soroša optužujućim – a ni tužilačkim – prstom niko iz Srbije, Mađarske, Rusije ili Ukrajine.

Čini to Rudolf Đulijani, lični pravni zastupnik Donalda Trampa koji je na vrhuncu karijere bio gradonačelnik Njujorka, a bio je i zamenik državnog tužioca Sjedinjenih Država. Sve u svemu: pravni razarač koji je `nanišanio` jednog od žreca „svetske vlade“ i `lukavog i genijalnog finansijskog špekulanta-globalistu`.

Đulijani je planirao da u maju poseti Kijev. Da bi pojačao Trampove argumente protiv impičmenta i da bi našao dokaze da je Džo Bajden, bivši potpredsednik SAD koji će mu biti konkurent na izborima 2020, korupcionaš koji je vršio pritisak na Ukrajinu. Đulijani je nameravao da razgovara i sa novim predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, ali je to blokirala ambasada SAD u Kijevu. Do te posete je došlo tek kada je Tramp smenio ambasadorku u Kijevu Meri Jovanovič.

Đulijani je posetio još neke zemlje i spremio čak i tri tv-emisije u kojima dokazuje da su u vrhu Demokratske partije prljavi korupcionaši i da su impičment-proceduru osmislili i izveli (u donjem domu Kongresa SAD) „učesnici antidržavne zavere“. Đulijani, pored ostalog, pokazuje kako su smenjenog državnog tužioca Ukrajine, Viktora Šokina, pokušali da otruju živom.

Navodi da je Šokin ključni svedok protiv Bajdena i njegovog sina Hantera i da je eks-potpredsednik SAD, ucenjujući Kijev kreditom MMF, iznudio njegovu smenu. Nakon otvaranja antikorupcionaške istrage u kompaniji Burizma, od koje je Hanter dobio milione dolara samo zato što je „Bajdenov sin“.

Đulijani tvrdi i da je Jovanovič lagala pod zakletvom da nije ometala istragu novog ukrajinskog tužioca Jurija Lucenka o krađi državnog novca preko kompanije Franklin Templeton, čiji je jedan od investitora Adam Šif, visoki funkcioner Demokratske partije i šef komiteta Predstavničkog doma za obaveštajne službe i komisije koja je predložila formulacije za glasanje o impičmentu.

Trampov pravni savetnik navodi i da je državni tužilac Letonije – dve nedelje pre smenjivanja Šokina – upozorio Kijev da je došlo do sumnjive transakcije između Ukrajine i Kipra. Konkretno: da je novac uplaćen firmi čiji je vlasnik oligarh Viktor Pinčuk koji je tesno povezan sa Sorošem. A da je deo tog novca potom stigao do Hantera Bajdena.

Đulijani tvrdi da je Soroš uticao na imenovanja četvorice ambasadora SAD u Ukrajini (uključujući i Jovanovič), da je „koristio usluge FBI“ za blokiranje istraga koje bi mogle da budu neprijatne za njega i Demokratsku partiju. On Soroša optužuje i za „vulgarni i banalni lopovluk“.

Tvrdi da je korišćena ova šema: administracija SAD odobrava Ukrajini novčanu pomoć od nekoliko milijardi dolara; podelom te pomoći bavi se američka ambasada u Kijevu; sredstva ne stižu do ukrajinskih projekata već završavaju u NVO koje kontroliše Soroš… Ovo više nije lukava mreža sa spregom političara i NVO za legalizaciju špekulativnih profita već – elementarna krađa državnog novca sa podmićivanjem „uticajnih domorodaca“.

Đulaijani je ovome dodao: „Ti ljudi su sposobni i da ubijaju. Već su to i činili. A imaju medijsku zaštitu kakvu nikada nije imala ni mafija“. Nisu veliki izgledi da će Soroš biti sateran u ćošak. Međutim, za već napravljeni „portret đavola“ (Soroša) Đulijani uveliko dobija i aplauze. Nimalo slučajno.

Pokazao je da je „zli genije globalizma“ mnogo prostiji i prizemniji nego što se `prodavao` decenijama. A pljačkanje Ukrajine je dokaz– da je i ranjiviji nego što se dosad smatralo… Zainteresovanih za Soroševo posrtanje ima više nego dovoljno. Jer, mnogi su uvereni da je on finansirao kijevski „majdan“, da on potkupljuje evroposlanike, da on sprema obojenu revoluciju u Rusiji…

 

Naslovna fotografija: Anthony Devlin/Getty Images

 

Izvor Fakti, 25. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u