Privedeni poslanici DF, narod na ulicama (FOTO, VIDEO)

Saobraćaj blokiran na Tari, u Baru, Podgorici, Bijelom Polju, Beranu, Budvi, Nikšiću, Grblju... Režim počeo sa hapšenjima

Nakon incidenta u Skupštini službenici policije priveli su poslanike Demokratskog fronta.

Poslanici DF su pozvali narod da se okupi ispred Centra bezbjednosti.

 

Izvor IN4S, 27. decembar 2019.

INCIDENT U SKUPŠTINI
U skupštini Crne gore došlo je do incidenta tokom sednice na kojoj se glasalo o predlogu zakona o slobodi veroispovesti. Skupštinsko obezbeđenje je ušlo u plenarnu salu i stalo između predsednika Skupštine Ivana Brajovića i poslanika DF-a. Poslanici DF-a traže da se sednica odloži za sutra.

Premijer Marković i ministri napustili su plenarnu salu, poslanici DF-a Milan Knežević i Andrija Mandić polomili su deo tehnike koja se nalazi na stolu predsjedavajućeg.

Incidentu je prethodila eksplozija u skupštinskoj sali, novinarima je rečeno da je u pitanju petarda. Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, flašom u glavu je gađan poslanik SDP-a Ranko Krivkapić (SDP).

Milun Zogović (DF) gađao je flašom Ivana Brajovića. Petardu ili najvjerovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a MIlutin Đukanović.

„Mi smo spremni da se bijemo sa vama, svemu smo naredni, ovo je naš dom, mi smo poslanici, ovo nije vaš dom. Sednica se neće nastaviti dok se obezbjeđenje ne obračuna sa DF,“ rekao je Mandić dok su poslanici DF-a bili u sali Skupštine.

 

Izvor Sputnjik, 27. decembar 2019.

Kružni tok na ulazu u Budvi je blokiran, a iz prvog automobila koje jer blokiralo kružni tok izašao je predsjednik Opštine Marko Bato Carević.

Gotovi svi opštinski funkcioneri iz redova Demokratskog fronta su na kružnom toku u Budvi.

Prisutno je oko 100 osoba.

 

Izvor IN4S, 26. decembar 2019. 

BLOKIRANO BERANE
Građani Berana blokirali su ulaz u grad u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi a povodom donošenja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti čije je glasanje za usvajanje danas u Skupštini Crne Gore.

„Građani se okupljaju, izražavamo protest zbog Zakona koji je u Skupštini, pozivamo sve u Crnoj Gori da zarobe puteve a to će biti najava u još veće nemire koje ovaj zakon može da izazove.

Vlast je stavila ograde da se ogradi od naroda koji ovo ne podržava. Protest je simbolično počeo u 11 sati, kad i Skupština, saopštila je redakciji IN4S-a grupa građana iz Berana koji učestvuje u blokadi.

Oni su kazali da mirni protesti nisu dali do sad rezultata i da je ovo jedino što im je preostalo.

 

Izvor IN4S, 26. decembar 2019. 

Izvor Novi Standard/Fejsbuk

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u