Milačiću produžen pritvor, započeo štrajk glađu

Okolnosti koje su navedene u rešenju o zadržavanju, da je ono određeno zbog mogućeg uticaja na „N.N“ svedoke, govore o tome da je reč o monitarnom procesu

Predsjedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću nakon saslušanja u osnovnom tužilaštvu određeno je tužilačko zadržavanje od 72 sata, zbog krivičnog djela nepostupanje po naredbi za udaljenje iz člana 379 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika. Nakon višečasovnog ispitivanja državna tužiteljka je u vremenskom trajanju od dva sata napustila zgradu suda, dakle ostavivši predsjednika Prave Crne Gore da čeka, da bi se u nju vratila sa očigledno pripremljenim diktatom – rešenjem o zadržavanju.

Po izlasku iz tužilaštva, a pri sprovođenju u policijski auto, Marko Milačić je izjavio da započinje štrajk glađu. Okolnosti koje su navedene u rješenju o zadržavanju, da je ono određeno zbog mogućeg uticaja na svjedoke koji nisu identifikovani, dakle „N.N“ svjedoke, govori o tome da se radi o monitarnom političkom procesu. Na ovaj način su pogažena najosnovnija ljudska prava, da otac dvoje maloljetne djece, u noći Nove godine 31. decembra ne bude skupa sa najužom porodicom.

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje zloupotrebu institucija u političke svrhe, psihičko i fizičko iscrpljivanje u danima praznika i porodičnih okupljanja koja su, ne prvi put, primijenjena na predsjednika Prave Crne Gore. Ovo nije udar samo na Marka Milačića, već se udarom na Marka cilja neko drugi ko je prava, istinska glava Crne Gore. Ovaj udar nije samo djelo zločinaca koji stoje iza donošenja nečasnog Zakona, već i drugih koji glasno ćute i pokušavaju da budu glava umjesto glave. Danas su ulice, zatvori i hramovi najslobodnija mjesta u Crnoj Gori, hramovi su tu oduvijek bili, a ulice i zatvori kada se moralo i to u Crnoj Gori nikada nije bio problem za slobodne ljude!

Niko, ni jedan ubačeni element, ni jedan provokator pod maskom časnog građanina neće srušiti dostojanstvo i širenje ove borbe. Neće to uspjeti ni neki drugi provokatori i ubačeni elementi, obučeni u mantije nadri-sveštenika policijske NVO organizacije. Ovo je borba koja je zapisana u našoj krvi i ne treba nam nikakav dodatni organizator od onog poziva i inicijative koju nosimo u sebi.

Marko Milačić iz zatvora poručuje onima koji se mole Bogu, koji su zagazili ulice, koji su po zatvorima i bolnicama zbog ove borbe, koji imaju časne namjere i ne žele nikome zlo, niti da se odreknu svoje časti i obaveze, da je potpuno uz njih i sa njima. Poručuje i da ga neće slomiti, ma koliko nas gušili, poslušnici režima i zlonamjerni predstavnici konstantnog političkog i medijskog marginalizovanja i ćutanja.

Ovu borbu nose mnogi diskretni heroji širom Crne Gore i oni nam daju vjeru da ćemo pobijediti. To potvrđujemo istrajnošću, snagom i upornošću djelovanja, po ko zna koji put, uhapšenog ali slobodnog Marka Milačića, koji je jedan od tih. Kako današnje hapšenje, tako i ćutanje i svaki sledeći podmukli politički i fizički udarac na Marka Milačića biće gorivo za širenje naše pravedne borbe koja se odvija svuda u Crnoj Gori!

 

Naslovna fotografija: IN4S

 

Izvor Fejsbuk, 31. decembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u