Irački premijer obavestio Amerikance koje baze će biti napadnute

Prema navodima Si-En-Ena, koji se poziva na diplomatske izvore, Irak je ranije upozorio Amerikance o tome koje baze će biti napadnute

Vlasti Bagdada ranije su obavestile američke zvaničnike o tome koje vojne baze će Iran gađati, prenosi Si-En-En.

Prema navodima Si-En-Ena, koji se poziva na diplomatske izvore, Irak je ranije upozorio Amerikance o tome koje baze će biti napadnute.

Vršilac dužnosti iračkog premijera Adel Abdel Mahdi prethodno je izjavio da je dobio upozorenje od vlasti Irana da će uskoro biti izvedeni napadi. Prema tvrdnjama izvora, iranska strana je takođe obavestila Irak kojim bazama ne treba da se približavaju.

Iranska vojska je 8. januara izvela raketni napad na američke objekte u Iraku. Čuvari islamske revolucije (elitni odred iranske vojske) nazvao je ovu operaciju „Mučenik Sulejmani“. Neki mediji javljaju da je tom prilikom naneta velika materijalna šteta.

Zvanični predstavnik Pentagona Džonatan Hofman je izjavio da je sinoć oko 23 časa i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu Iran ispalio više desetina balističkih projektila na snage SAD i međunarodne antiterorističke koalicije u Iraku.

 

Naslovna fotografija: middle-east-online.com

 

Izvor Sputnjik, 08. januar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u