Zorana Mihajlović optužena da je uzimala mito

Manji deo para sam zadržavao za sebe, a veći deo davao ministarki Zorani Mihajlović i njenom mužu, rekao je uhapšeni Jevtić

Na saslušanju u policiji još sinoć direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije Miroljub Jevtić je priznao krivično delo primanje mita i otkrio još šokantniju stvar.

Jevtić je na saslušanju otkrio:
– Manji deo para sam zadržavao za sebe, a veći deo davao ministarki Zorani Mihajlović i njenom mužu biznismenu Vladimiru Atanackoviću na ruke.

Policija je, naime, uhapsila M. J. (59) v.d. direktora Javnog preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“, D.B. (50) člana Nadzornog odbora privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, kao i dvojicu advokata iz Novog Sada Z.S. (37) i V.K (47).

Direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ je, kako je priznao, u službenim prostorijama preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“ primio mito u iznosu od 10.000 evra od posrednika D. B. kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge.

 

Izvor Alo/Republika, 11. januar 2020.

 

OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ
„Od nadležnih pravosudnih organa očekujem da urade sve što je u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku“, dodala je Mihajlovićeva.

Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

„Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj. Po tome se vidi da Srbija danas nije više ista zemlja kao što je bila“, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

„Od nadležnih pravosudnih organa očekujem da urade sve što je u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku“, dodala je Mihajlovićeva.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Sava Radovanović

 

Izvor Alo, 12. januar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u