Crnogorski režim uhapsio urednike Borbe i IN4S-a pod smešnim izgovorom

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, glavni urednik IN4S Gojko Raičević je pušten iz pritvora, u kom se nalazio od sinoć

Glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću određen je pritvor, nakon informativnog razgovora u Osnovnom državnom tužilaštvu. Pritvor je određen i Draženu Živkoviću, glavnom uredniku portala Borba.

Raičević i Živković pozvani na informativni razgovor po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zbog vijesti koje je objavljena, da je u Vili Gorica došlo do eksplozije. Policija u Podgorici lišila je slobode Raičeviću i Živkoviću zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala „Borba“, počinio ovo krivično delo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provere informacije. Raičević, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala „IN4S“, izvršio ovo krivično delo na isti način, objavljivanjem iste lažne vesti na portalu „IN4S“.

Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog dela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku. Osnovni tužilac Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je kod sudije za istrage Osnovnog suda u Podgorici sutra u 9 sati.

 

Izvor Večernje novosti, 13. januar 2020.

 

POČELO SASLUŠANjE GOJKU RAIČEVIĆU
U 9 časova je u Osnovnom državnom tužilaštvu, počelo saslušanje glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću. Njemu je sinoć određen pritvor, zbog vijesti koja je navodno raširila paniku, pod nazivom „Eksplozija u Vili Gorica?“.

Tu vijest su objavili i prenijeli i ostali mediji, a IN4S je i u naslovu stavio znak pitanja, da se istakne da je vijest nepotvrđena. Kasnije se oglasila i Uprava policije, koja je kazala da nije bilo eksplozije već kvar na instalacijama.

U pritvoru od sinoć po istom osnovu je i Dražen Živković urednik portala Borba, koji takođe čeka saslušanje.

 

Izvor IN4S, 13. januar 2020.

 

RAIČEVIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA
Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, glavni urednik IN4S Gojko Raičević je pušten iz pritvora, u kom se nalazio od sinoć.

On je po izlasku sa saslušanja kazao da je ovdje nesumnjivo riječ o zavjeri policije, sudstva i Tužilaštva, kojom koordiniše američka ambasada, i istakao da nije slučajno što su baš juče uhapšeni Dražen Živković i on.

To je najavila i američka otpravnica Džudi Kuo, koja je neizostavan faktor nekih medija, koji su već juče crtali mete, i odredili koje su to krivične odredbe.

„Nakon hapšenja mlade koleginice Anđele Đikanović, ja sam svojim prijateljima rekao, sledeći sam ja, kao što njeno hapšenje nije bilo slučajno, ništa nije slučajno, jer je tu „super“ NATO antihibridni tim sa raznoraznim forenzičkim metodama, koji sa određenim analitičarima iz Srbije, crtaju mete portalu IN4S, kazao je Raičević.

Raičević je pričao o pitanjima koja su postavljena premijeru Markoviću, od strane redakcije IN4S, na koja nismo dobili odgovor, za koja urednik IN4S smatra da su ubrzali ovo hapšenje.

Raičević je kazao da je o vijesti zbog koje je priveden i pritvoren o eksploziji u Vili Gorica, dobio potvrdu od dva različita izvora, te da je i pored toga oprezno na kraju naslova stavljen i znak pitanja, i da je nakon objavljenog demantija UP i to objavljeno, te u tom smislu ispoštovan novinarski standard.

 

Naslovna fotografija: IN4S

 

Izvor IN4S, 13. januar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u