Ambasada Irana u BiH demantovala pisanje Večernjih novosti

Iz Ambasade Irana u BiH ocenili su spekulacijama informacije o iranskom generalu Solejmaniju koje su objavljene u ovom dnevnom listu

Iranska ambasada u BiH saopštila je da izražava žaljenje zbog objavljivanja tih informacija i neosnovanih optužbi na račun general-pukovnika Solejmanija. Ambasada Irana poziva medije da se pridržavaju istinitog informisanja i da izbjegavaju neosnovane i tendenciozne informacije.

U saopštenju se dodaje da je principijelna politika Irana poštovanje međunarodnih zakona s jedne, i podržavanje nezavisnosti, bezbjednosti i teritorijalnog integriteta BiH, njenih zakona i suživota svih njenih naroda s druge strane, kao i rad na bilateralnim odnosima u okviru zajedničkih interesa naroda dvije zemlje.

Večernje novosti objavile su danas, pozivajući se na diplomatske izvore iz Sarajeva, da je nedavno ubijeni iranski general Solejmani učestvovao u građanskom ratu u BiH 1993. i 1994. godine kada se susreo i sa Šefikom Džaferovićem, a da je u maju 1992. godine u takozvanoj Armiji BiH imao 20 specijalaca iranske vojske koji su napadali srpske položaje.

 

Naslovna fotografija: STR/AFP via Getty Images

 

Izvor Srna/RTRS, 14. januar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u