Tramp o avio-liniji Beograd-Priština: Još jedna pobeda

Delegacija Ministarstva privrede Srbije potpisala je u Berlinu pismo o namerama sa Lufthanzom o obnovi avio-linije Beograd-Priština

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na svom Tviter nalogu povodom potpisivanja pisma o namerama o obnovi avio-linije Beograd–Priština, uz ocenu da je to „još jedna pobeda“.

„Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u poslednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O’Brajenu i Ričardu Grenelu“, napisao je Donald Tramp na Tviteru, uz fotografiju sa ceremonije potpisivanja sporazuma.

Delegacija Ministarstva privrede Srbije potpisala je u Berlinu pismo o namerama sa kompanijom „Lufthanza“ o obnovi avio-linije Beograd–Priština.

Kako se navodi, obnova avio-linije između Beograda i Prištine olakšala bi putovanje i komunikaciju građanima svih nacionalnosti i učinila Prištinu bližom Beogradu i obrnuto.

Pismo o namerama potpisano je u prisustvu ambasadora SAD i specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela i američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O’Brajena.

 

Naslovna fotografija: Tviter

 

Izvor RTS, 20. januar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u