Pokret „1 od 5 miliona“ definitivno izlazi na izbore

„Sprečićemo prevarante trojance da opet prevare narod, pojedu nam još četiri godine... Ovo je obračun sa svima“, rekla je Rekovićeva

Pokret „1 od 5 miliona“ će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, koji su najavljeni za april ove godine, saopšteno je danas iz ove organizacije. Valentina Reković, jedna od članova pokreta, obratila se novinarima ispred zgrade Rektorata.

„Nama je postalo sve više jasno da deo opozicije, iako su potpisnice Sporazuma sa narodom, rade na tome da obesmisle sve naše napore da ujedinimo celu opoziciju i zajedničkim radom donesemo bolje ovom društvu. Drugi deo opozicije, deklarativno u bojkotu, na sve to gleda bez prevelike zabrinutosti i potajno se sprema za razne liste na lokalu. Isto tako, već neko vreme, samovoljno donose odluke bez prethodne konsultacije sa svim akterima narodnog bunta i nezadovoljstva i konstantno se utrkuju ko će postati budući lider opozicije“, rekla je Rekovićeva upitavši i „da li se od takvih može očekivati da menjaju sistem“.

„Ne! Zbog toga će ‘1 od 5 miliona’ izaći na izbore. Sprečićemo prevarante trojance da opet prevare narod, pojedu nam još četiri godine… Ovo je obračun sa svima“, naglasila je.

Rekovićeva je najavila i da će u narednim danima obelodaniti i „koje stranke, potpisnice Sporazuma sa narodom, aktivno učestvuju sa podrškom raznih grupa građana na lokalu, sve u nadi da će i posle izbora da budu i ostanu deo lokalnih vlasti“. Jedna od liderki pokreta je istakla i da je „1 od 5 miliona“ došao do informacija da neke od stranaka, potpisnika Sporazuma sa narodom, uz još par manjih pokreta, već uveliko rade na tome da izađu na predstojeće izbore, kao i da su došli do informacija da će im se pridružiti neke od stranaka koje su formalno u bojkotu.

Podsetimo, Pokret „Jedan od pet miliona“ je prošlog utorka dao rok od nedelju dana Novoj strancii SMS-u da proglase bojkot ili u suprotnom – ovaj pokret izlazi na izbore.

 

Izvor B92, 28. januar 2020.

 

SRĐAN MARKOVIĆ PODNEO OSTAVKU
Jedan od organizatora Udruženja „1 od 5 miliona“ Srđan Marković podneo je ostavku u Predsedništvu tog pokreta. On je podneo ostavku jer ne podržava odluku o izlasku na izbore, napominjući da ostaje pri ideji da se izbori bojkotuju.

„Do poslednjeg trenutka sam se borio da do ovoga ne dođe, a pošto je doneta odluka kakva je doneta, podneo sam ostavku u Predsedništvu Udruženja, zajedno sa Milošem Simovićem i povukao se“, rekao je Marković u izjavi za Betu. On je rekao da to čini jer se ne slaže sa metodom Udruženja u borbi protiv aktuelne vlasti.

„Bio sam neko ko je među prvima pozivao na bojkot i bio glasnogovornik te ideje, pri čemu ostajem i dan-danas“, rekao je Marković. Pokret „1 od 5 miliona“ će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, koji su najavljeni za april ove godine, saopštio je pokret.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Andrija Vukelić

 

Izvor Beta/B92, 28. januar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u