Marko Milačić i majka Milana Kneževića privedeni pa pušteni

Crnogorska policija pretresala je jutros 17 objekata i tom prilikom uhapsila 16 osoba, među kojima je bila i Ratka Knežević, majka Milana Kneževića

Ratka, majka poslanika opozicionog DF, Milana Kneževića, puštena je nakon saslušanja u podgoričkom prekršajnom sudu, saopštila je Uprava policije. Advokat porodice Knežević, Dražen Medojević, je rekao da je pretres izvršen u ranim jutarnjim satima dok je ova 68-godišnja žena bila sama u kući, a da je predmet pretresa bio Milanov brat Mirko.

Policija je ranije saopštila da je Ratka Knežević privedena zbog omalovažavanja policijskih službenika koji su jutros pretresli njihovu porodičnu kuću. Crnogorska policija pretresala je jutros 17 objekata i tom prilikom uhapsila 16 osoba, među kojima je bila i Ratka Knežević. „Ona je otvorila vrata, i u tom momentu vrata su polomljena i ušli su specijalci sa uperenim oružjem”, rekao je Medojević novinarima ispred Suda za prekršaje.

On je kazao da je Ratka Knežević, koja je inače lošeg zdravlja, bila pod jakim stresom, i da je u tim trenucima „izgovarala određene rečenice kojih se nije mogla setiti”. „To su u suštini uvrede i kletve, to nije omalovažavanje. Tražio sam da se izvrši medicinsko veštačenje, i da veštak kaže da li osoba u tim okolnostima i pod stresom može da uradi nešto s umišljajem, ali je sudija to odbila”, rekao je Medojević, pišu podgoričke Vijesti, a prenosi Tanjug.

Naveo je da ljudi koji su pisali zahtev za pokretanje postupka ne razlikuju uvrede i omalovažavanje. Medojević je kazao da sudija još nije donela odluku, i najavio da će, nakon što je dobiju, on podneti žalbu. Prema rečima Medojevića, policija nije našla ništa prilikom pretresa kuće Kneževića.

 

Izvor Politika, 31. januar 2020.

 

MILAČIĆ PUŠTEN NA SLOBODU
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pušten je na slobodu. Kako je najavio na svom profilu na Fejsbuku – Milačić će se javnosti obratiti u 17 časova. Lider Prave Crne Gore je u Centru bezbednosti u Podgorici na saslušanju bio oko četiri sata.

Podsetimo – Milačić je uhapšen ranije danas, odmah pošto je avionom iz Beograda sleteo na aerodrom u Podgorici. Njemu su službenici Uprave policije prišli, obavestili ga da mu moraju uručiti poziv, ne pojašnjavajući o čemu se radi, nakon čega je policijskim vozilom sproveden u Centar bezbednosti.

 

Izvor Sputnjik, 31. januar 2020.

 

VUČIĆ: ŠTA JE TO KNEŽEVIĆEVA MAJKA UČINILA DA JE HAPSE
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovarao sa jednim od lidera Demokratskog fronta Milanom Kneževićem, kojem je jutros uhapšena majka u Crnoj Gori, te da mu je teško zbog toga što se dogodilo, ali da, kao predsednik Srbije, ne može da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo jer ne zna šta se tačno desilo. „Razgovarao sam sa Kneževićem, nije imao nikakve dodatne podatke. Mi nemamo podatke i ne možemo da se mešamo. Žao mi je, naravno, ali moramo da sačekamo vesti”, rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa Žozepom Borelom, koji su za taj slučaj upitali.

Vučić je istakao da mora da se vodi računa o mešanju u unutrašnje stvari drugih zemalja. „Ja sam Srbin i ne moram da objašnjavam koliko sam emocionalno na strani Srba i koliko je bio emotivan razgovor za Kneževićem, za obojicu. Ali sam predsednik Srbije, ne mogu da se mešam na direktan način u unutrašnje stvari Crne Gore. I ne znam šta se dogodilo na licu mesta”, rekao je Vučić. Predsednik je istakao da mi imamo svoje probleme i da moramo da vidimo da li bilo kakve veze sa bilo kim u Srbiji ima puštanje prisluškivanih razgovora, jer je to, kaže, katastrofa. „Da su pustili iz Srbije prisluškivane razgovore, bilo čije u Crnoj Gori, ti će da odgovaraju”, rekao je Vučić.

On je poručio da će Srbija uvek da bude uz svoj narod, da će pomoći, ali da moramo da znamo da postoji druga država. „Šta je majka mogla da uradi kad su pretresali kuću? Da uzme kutlaču, varjaču… Nadam se da nije uzela neko oružje, siguran sam da nije. Ali, bezveze je da stavljate lisice ženi od 70 godina, učiteljici, pa nije ubila nikoga, upali ste joj u kuću. Ali, ne znam šta se dogodilo, mogu samo da kažem da mi je teško zbog Kneževića. Kako biste se vi osećali da vam neko majku uhapsili? Loše”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

To pitanje šef EU diplomatije Žozep Borel nije komentarisao, jer, kako je rekao, sa konkretnim slučajem nije upoznat i nema nikakve informacije o tome.

 

Naslovna fotografija: Demokratski front/Fejsbuk/Snimak ekrana

 

Izvor Politika 31. januar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u