Panarin: Koronavirus u Vuhan ubacili britanski agenti, cilj je rušenje vlasti

Po Panarinu, britanski udar je usledio jer je Si pokazao oklevanje u gušenju nemira u Hongkongu. To je ohrabrilo palikuće iz Londona

Popularni ruski strateški analitičar, koordinator Analitičke asocijacije ODKB prof. dr Igor Panarin, tvrdi da su epidemiju korona virusa u Kini organizovali – Britanci. Štaviše, da je ona potekla iz čuvene laboratorije za hemijsko i biološko oružje u Solzberiju. Po njemu, radi se o operaciji hibridnog ratovanja, koja ima za cilj da uz pomoć koronavirusa, totalne antikineske propagande i ekonomskih sankcija postigne sledeće:

1. Delimičnu dezintegraciju Kine (povratak Hongkonga Britaniji);
2. Promenu unutrašnjeg i spoljnopolitičkog kursa Kine i smenu Si Đinpinga sadašnjim premijerom, koji se smatra liderom prozapadne liberalne grupacije;
3. Uspostavljanje inostrane ideološke i finansijako-ekonomske kontrole nad Kinom;
4. Pogoršanje odnosa Kine i Rusije; i
5. Likvidaciju Šangajske organizacije za saradnju.

Po Panarinu, britanski udar je usledio jer je Si pokazao oklevanje u gušenju nemira u Hongkongu. To je ohrabrilo palikuće iz Londona, koji Panarin naziva Trećom Kartaginom. Intenzitet epidemije je u Vuhanu stotinama puta veći nego u drugim gradovima i oblastima, što po Panarinu takođe potvrđuje da je epidemija veštački izazvana. U decembru 2019, ranije ubačeni britanski agenti su započeli akciju bioterorizma u Vuhanu.

Vuhan nije slučajno izabran. Taj grad je saobraćajno raskršće i od davnina je poznat kao buntovnički. U njemu je 1911. izbila pobuna koja je dovela do rušenja vladajuće dinastije, a šezdesetih je tu bio centar „crvene garde“, glavne motorne snage „kulturne revolucije“. Britanci su, po Panarinu, epidemijom uspeli da spreče da posle Putinove smene liberalne vlade u januaru, i Si učini slično posle kineske Nove godine i otarasi se svojih liberala Po nekim podacima, tročlana grupa MI-6 doletela je u Vuhan 16. januara 2020. godine letom CZ 674 (London-Vuhan) radi sprovođenja operacije bioterorizma sa upotrebom koronavirusa. Grupa se vratila u London uveče 20. januara 2020. iz Hongkonga letom BA 27 London-Hongkong (British Airways).

U grupi su bila tri čoveka – dva operativca i jedan lekar iz Centra za hemijski i biološki rat Velike Britanije (Naučno-tehnološka laboratorija odbrane – Defence Science and Technology Laboratory) koja se nalazi 12 kilometara od Solzberija. Si Đinping je pozvao armiju na sadejstvo u borbi sa epidemijom, što je znak spremnosti za najodlučnije akcije, ali teškoću predstavljaju birokratske greške u epicentru epidemije, iza kojih verovatno stoje liberali sa namerom da podstaknu nemire protiv državnog vrha. Koliko su izveštaji zapadnih medija neobjektivni – prosudite sami.

U SAD od oktobra 2019. besni epidemija gripa. Po zvaničnim podacima, zaraženo je 15 miliona, a već je umrlo osam hiljada ljudi. Ipak, o tome nema ništa u zapadnim medijima, čija je sva pažnja okrenuta Kini. Panarin konstatuje da je Si Đinping sedam godina živeo u pećini i nije se slomio. Došao je na vlast protiv volje Londona – Treće Kartagine. Želeli bismo, kaže Panarin, da „kineski Staljin“ savlada ovaj pokušaj državnog udara i uzme učešće u „Jalti 2020“. Panarin inače, posle pobede Trampa nad svojim, takođe iz Britanije rukovođenim oponentima, predviđa održavanje „nove Jalte“, sa učešćem Putina, Trampa i Si Đinpinga, i to – u Beogradu!

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Izvor Fakti, 12. februar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u