Специјални изасланик председника САД за Косово и Метохију Ричард Гренел на конференцији за медије након састанка са председником Србије Александром Вучићем, Београд, 24. јануар 2020. (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Džuda: Blizu je veliki dogovor Beograda i Prištine; Grenel: Nije tačno, pišeš izmišljotine

Grenel je na Tviteru Džudi poručio: „Pogrešno. Ne znate o čemu govorite. Niko ne pokušava da ubrza stvari i nema velikog dogovora. Izmišljate“

Na objavu britanskog novinara Tima Džude na Tviteru da specijalni izaslanik Donalda Trampa želi brzo rešavanje pitanja Kosova, reagovao je Ričard Grenel.

Naime, specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog je na tvrdnju britanskog novinara da želi brzo rešenje kosovskog pitanja, ali je problem što, kako kaže, Hašimu Tačiju ističe mandat, poručio Timu Džudi da „ne zna o čemu govori“.

Džuda je na svom nalogu na Tviteru napisao da se Beograd i Priština približavaju „kritičnoj tački dijaloga“ nakon jučerašnjeg sastanka u Vašingtonu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Tačijem.

Britanski novinar kaže da Grenel želi „brzo veliki dogovor“, ali problem je, prema njegovim rečima, u tome što je Tači na kraju svog mandata. Usledila je reakcija Grenela, koji je na svom nalogu na Tviteru Džudi poručio: „Pogrešno. Ne znate o čemu govorite. Niko ne pokušava da ubrza stvari i nema velikog dogovora. Izmišljate“.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Izvor Sputnjik, 03. mart 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u