Američki ambasador: Na paradi pobede u Moskvi će biti „veoma visoki zvaničnici“

On je istakao da se SAD veoma ozbiljno i odgovorno odnose prema sećanju na događaje od pre 75. godina, i pobedi saveznika nad nacističkom Nemačkom i Japanom

Delegacija sa visokim američkim zvaničnicima doputovaće u Moskvu devetog maja na obeležavanje 75. godišnjice Pobede, ukoliko Rusija ne promeni planove o praznovanju zbog situacije sa koronavirusom, rekao je američki ambasador u Rusiji Džon Salivan.

„Trenutno ne mogu da vam kažem više o tome ko će biti deo američke delegacije. Ali uveravam vas – američki predsednik i njegova administracija su privrženi ideji da ukoliko se događaji devetog maja budu odvijali prema planu ruskih vlasti, njima će prisustvovati delegacija sa veoma visokim zvaničnicima iz SAD“, rekao je Salivan.

On je istakao da se SAD veoma ozbiljno i odgovorno odnose prema sećanju na događaje od pre 75. godina, i pobedi saveznika nad nacističkom Nemačkom i Japanom.

„Imamo šta da slavimo, to je izuzetno važna godišnjica“, istakao je on i dodao da je zbog situacije sa koronavirusom u SAD odloženo mnogo događaja. Ranije je saopšteno da je Kremlj dobio informacije da Tramp neće doputovati devetog maja u Moskvu.

 

Naslovna fotografija: J. SCOTT APPLEWHITE/AP

 

Izvor Sputnjik, 15. mart 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u