Kremlj: Apel Srbije za pomoć neće ostati bez odgovora

„Nema sumnje da ta molba neće ostati bez odgovora, pogotovu što je reč o važnoj, savezničkoj i bratskoj zemlji“, istakao je Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da molba za pomoć Rusije, koja je stigla iz Beograda, neće ostati bez odgovora. „Nisam u potpunosti upoznat sa time da li je stigla molba iz Srbije za pomoć. Bilo kako bilo, nema sumnje da ta molba neće ostati bez odgovora, pogotovu što je reč o važnoj, savezničkoj i bratskoj zemlji“, istakao je Peskov.

Podsetimo, Vlada Srbije odlučila je na jučerašnjoj sednici da zbog situacije izazvane koronavirusom zatraži pomoć od Rusije. Srbija je tražila konkretnu pomoć u okviru sporazuma o saradnji Srbije i Rusije u vanrednim situacijama. Zvaničan predlog je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prethodno je o tome govorio i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, koji je u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem naglasio da će Rusija, kao i uvek, pomoći Srbiji u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih.

 

Više o virusu COVID-19 pročitajte OVDE

 

Naslovna fotografija: Reuters

 

Izvor Sputnjik, 27. mart 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u