Državni sekretar Branislav Blažić preminuo zbog koronavirusa

On je inače poreklom iz Kikinde, grada koji je jedno od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji, ali već godinama živi i radi u Beogradu

Državni sekretar u Ministarstvu životne sredine Srbije Branislav Blažić (63), koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je danas, javljaju mediji. On je inače poreklom iz Kikinde, grada koji je jedno od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji, ali već godinama živi i radi u Beogradu.

„Sa velikim žaljenjem obaveštavamo javnost da je naš cenjeni i dragi kolega državni sekretar dr Branislav Blažić preminuo posle kraće bolesti”, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

MINISTARSTVO: IZGUBILI SMO VELIKOG ČOVEKA I STRUČNjAKA
Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je u Beogradu posle kraće bolesti preminuo Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

„Njegovim iznenadnim odlaskom izgubili smo iskrenog borca za dobrobit našeg društva i čoveka koji je dao veliki ljudski i profesionalni doprinos borbi za zdravu životnu sredinu Srbije”, saopštilo je Ministarstvo, prenosi Tanjug.

Ministarstvo navodi da će Blažić ostati upamćen po bogatoj profesionalnoj i političkoj karijeri i dužnostima koje je obavljao, od hirurga i načelnika Hitne službe u Kikindi, predsednika opštine Kikinda, poslanika u Skupštini AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srbije, ministra zaštite životne sredine od 1998-2000 godine, predsednika Odbora za zaštitu životne sredine skupštine Srbije do držanog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine.

„Odlaskom dr Blažića, Ministarstvo zaštite životne sredine i cela Srbija izgubili su velikog čoveka i dragocenog stručnjaka i profesionalca”, navodi se u saopštenju.

 

Više o virusu COVID-19 pročitajte OVDE

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Politika, 01. april 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u