Uhapšen Beograđanin zbog širenja lažne vesti o policijskom času

Na teret mu se stavlja krivično delo širenje panike i nereda, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora

Beograđanin V. P. (34) uhapšen je zbog sumnje da je u utorak na društvenoj mreži Tviter objavio lažnu vest kako će od večeras biti uveden policijski čas od 24 časa. Na teret mu se stavlja krivično delo širenje panike i nereda, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Ova lažna objava je juče uznemirila građane Srbije, ali je u toku večeri demantovana iz zvaničnih državnih organa.

Policija je saopštila da je on juče, na društvenoj mreži Tviter, širio lažnu vest kako „ima informaciju iz ministarstva da će sutra u 18 časova da se objavi zabrana od 24 sata, koja verovatno kreće za 48 sati i da će trajati verovatno do 15. aprila, kao i da će samo po jedan član domaćinstva moći da izađe iz kuće svaki drugi dan do prodavnice i nazad“. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Naslovna fotografija: MUP Srbije, ilustracija

 

Izvor Tanjug/B92, 01. april 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u