Tviter ugasio 8.558 naloga u Srbiji jer „promovišu vladajuću stranku“

U saopštenju se navodi da je najviše naloga ugašeno u Srbiji, jer su, kako prenosi Rojters, korišćeni za promociju vladajuće stranke i njenog rukovodstva

Kompanija „Tviter” saopštila je da je ugasila hiljade korisničkih naloga povezanih sa Egiptom, Hondurasom, Indonezijom, Saudijskom Arabijom i Srbijom, uz obrazloženje da su kršenje njenih propisa i ciljano obesmišljavanje javnog dijaloga razlog za gašenje naloga, prenosi Rojters.

Britanska agencija kaže da je reč o nalozima za koje se smatra da promovišu zvanične političke stavove vlada tih zemalja ili zbog objava izvršenih po nalogu vlasti, prenosi Tanjug. U saopštenju kompanije se navodi da je najviše naloga, 8.558, ugašeno u Srbiji, jer su, kako prenosi Rojters, korišćeni za promociju vladajuće stranke i njenog rukovodstva.

U Egiptu je ugašen 2.541 nalog, zbog pokušaja da se pojačano izlože kritici Iran, Katar i Turska. Kompanija je ugasila 3.104 naloga u Hondurasu jer su služili isključivo za retvitovanje predsednički objava. Iz sličnog razloga ugašeno je 5.350 naloga u Saudijskoj Arabiji zbog uzdizanja kraljevske porodice i kritika na račun turskih i katarskih operacija u Jemenu.

 

Više o virusu COVID-19 pročitajte OVDE

 

Naslovna fotografija: Jeff Chiu/AP

 

Izvor Politika, 02. april 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u