Kon najavio povlačenje, pa se predomislio

U toku prepodneva održan je sastanak predsednika Vučića, premijerke Brnabić i dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa

Epidemiolog dr Predrag Kon objavio je da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

„Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu, vreme je da se sklonim”, napisao je Kon na Fejsbuku, preneo je Tanjug. Kon je na Fejsbuku napisao da je po društvenim mrežama video da su glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu on i stručni tim.

„Koliko vidim po Fejsbuku, glavni „krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. „Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje”, napisao je dr Kon.

Povodom te objave na Fejsbuku, Kon je za TV Pink kazao da je mnogo kritika, da svi traže krivca, dok je krivac zapravo virus. „Gubimo strpljenje”, rekao je on. Ljudima je, kaže, očigledno lakše da uvek traže krivce i da opsuju nekoga, nego da se osvrnu na sopstvenu odgovornost. „U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni”, rekao je Kon.

U toku prepodneva u Predsedništvu Srbije održan je sastanak predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije COVID-19 u Srbiji, saznaje Tanjug. Doktor Kon obratiće se u tom svojstvu već u 15 časova, na redovnoj pres konferenciji.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Zoran Žestić

 

Izvor Politika, 14. april 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u