M. Đurković: Zašto je dobro što je Tramp obustavio finansiranje SZO

Ovaj Trampov potez će skrenuti pažnju da je nešto ozbiljno trulo u SZO i možda pokrenuti i druge svetske lidere da urade isto

Nedavna odluka predsednika Sjedinjenih Država, Donalda Trampa, da privremeno obustavi finansiranje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) izazvala je šok kod neobaveštenog sveta. Pa čekajte, kako u trenutku kad je pandemija korone na vrhuncu da obustavi sredstva za organizaciju koja bi trebalo da bude glavna u suzbijanju virusa? Ako se na to doda jednodušna osuda svih ostalih zapadnih lidera i standardno neprijateljski stav vodećih medija, nije ni čudo da je kod običnog sveta Tramp postao izuzetno omražen.

No u pitanju je jedan od najradikalnijih i dugoročno gledano najboljih poteza Trampove administracije. Evo objašnjenja. SZO kao i čitav niz organizacija koje su nastale pod okriljem UN kao što su UNICEF ili UNESKO nisu nikakve objektivne, univerzalne i profesionalne organizacije koje pomažu koordinacije rešavanja problema u svetu. U pitanju je izuzetno kontroverzna organizacija koja je od početka povezana sa interesima ogromnih korporacija, farmaceutskim gigantima, dubokom korupcijom i pre svega izuzetno problematičnim ideološkom pozadinom i ciljevima.

SZO je osnovana posle rata i počela da radi 1948. godine. Ona je agencija koja je nastala nominalno pod okriljem Socio-ekonomskog saveta UN, u vreme kada je njegovu radikalno levičarsku, de fakto komunističku ideologiju, utemeljila Alva Mirdal. Za razliku od drugih tela koja su u svom nazivu zadržala atribut međunarodnog, ova je od početka dobila izrazito globalističku prirodu time što je u nazivu istaknuto da je „Svetska“.

Njen rad je od početka bio u najbližoj vezi sa Rokfelerovim interesima, posebno u prvih petnaestak godina rada. Rokfelerove fondacije spadaju među najveće promotere eugeničkih mera u dvadesetom veku. Ova bliska veza sa korporacijama traje i do danas. Najveći finansijeri su uz pojedinačne države, najveće svetske farmaceutske kompanije, posebno one zainteresovane za što širu i masovniju vakcinaciju stanovništva. Fondacija Bila i Melinde Gejts zasnovana na transhumanističkim osnovama, usmerena ka izuzetno kontroverznim ciljevima o kojima je sam Gejts govorio, spada među najveće finansijere.

Sve ove korporacije i fondacije spadaju među najveće promotere komunističkih, marksističkih i kolektivističkih vizija organizacije društva pa je Tramp zaista u pravu kad ukazuje na izrazito prokinesko delovanje i simpatije SZO. SZO je mesecima pokrivao Kinu, izbegavao da proglasi pandemiju, hvalio veoma kontroverzne kineske mere izolacije i nadgledanja, kritikovao druge države što su prekidale avio-letove i zatvarale granice za kineske državljane itd.

SZO nosi težak bagaž iz 2009. kada je u interesu „Glakso”, „Novartisa”i drugih proizvođača vakcina izmislila pandemiju svinjskog gripa. Parlamentarne istrage su pokazale da su vodeći savetnici šefa SZO Margaret Čen bili u direktnom sukobu interesa i da su nabacili ogroman profit kompanijama kod kojih su takođe bili angažovani. Lekar koji i danas u Srbiji nastupa ispred Kriznog štaba za suzbijanje korone, ostao je upamćen tada kao neko ko je govorio da će biti milioni obolelih i ko je legitimisao kupovinu miliona nepotrebnih vakcina od švajcarskog „Novartisa”.

Biomedicinski proboji, eksperimenti sa GMO, bioterorizam i slične opasnosti i izazovi poput korone, kakvih će u budućnosti očigledno sve više biti, zahtevaju postojanje odgovornog, stručnog, profesionalnog, transparentnog i moralnog tela za koordinaciju zdravstvenih politika država, (a ne za vođenje neke nezavisne politike), što Svetska zdravstvena organizacija,nažalost, nije. To je kao što smo pokazali vrlo problematična, korumpirana i opasna organizacija u službi profita i globalnog marksizma.

Ovaj Trampov potez će skrenuti pažnju da je nešto ozbiljno trulo u SZO i možda pokrenuti i druge svetske lidere da urade isto i zahtevaju da se ova agencija usmeri prema interesima država i naroda, a ne korporacija sklonih totalitarizmu.

 

Autor Miša Đurković

 

Naslovna fotografija: Novi Standard

 

Izvor ifamnews.com, 22. april 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u