R. Kalabić: Dnevnik korone, 4. maj

Nije li na ovaj 4. maj simbolično otvoreno jedno novo-staro poglavlje u našoj istoriji?

Beograd, ponedeljak, 4. maj 2020.

1.
U svom prekjučerašnjem video-obraćanju nemačka kancelarka Angela Merkel najavila je održavanje međunarodne donatorske konferencije, pozivajući svet na saradnju i ulaganje oko osam milijardi evra u pronalazak leka i vakcine protiv korona virusa. Merkelova je, takođe, obećala vakcinu za sve ljude. Kada je rekla za sve ljude na svetu valjda je mislila i na troje dece Bila Gejtsa kojima, prema svedočenju njihovog porodičnog lekara, otac do sada  nije dozvoljavao da se vakcinišu.

Samo dan kasnije ovaj njen predlog je podržao i rimski papa Francisko.

Rečeno – učinjeno. Već u ponedeljak, 4. maja održana je međunarodna onlajn konferencija  „Coronavirus Globale Response“. Pod pokroviteljstvom Evropske komisije na ovoj donatorskoj konferenciji su učestvovali: Nemačka, Velika Britanija, Španija, Francuska, Norveška, Italija i lideri zemalja regina Zapadnog Balkana: Srbije, Crne Gore, BiH, Albanije i Severne Makedonije. Od neevropskih zemalja učestvovali su: Saudijska Arabija, Kanada i Japan. Takođe su učestvovali generalni sekretar UN Antonio Gutereš, generalni direktor SZO Tedros Gebrejsus i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Cilj konferencije je da se prikupe finansijska sredstva koja bi bila upotrebljena  „za borbu protiv pandemije, a pre svega za testiranje i prevenciju“.

Na današnjoj konferenciji prikupljeno je 7, 4 milijarde evra, a Srbija je u tu svrhu priložila dva miliona dolara. Iz budžeta Srbije biće, dakle, izdvojeno milion dolara za ispitivanje vakcine, a drugi milion za Svetsku zdravstvenu organizaciju kako bi se ojačali zdravstveni sistemi širom sveta.

Našu zemlju predstavljala je premijer(ka) Ana Brnabić, koja se zahvalila EU na pomoći koja je Srbiji stigla iz Brisela. Poželevši dobro zdravlje svim učesnicima ove konferencije Brnabić je svoje izlaganje završila rečenicom iz „Ratova zvezda“, čuvene Diznijeve filmske trilogije, pune akcije, trans-univerzumskih seksualnih tenzija, zapleta, relaksacija i raspleta.

„Neka sila bude s vama“ , zaključila je Brnabić.

Sve je u simbolima“, davno je zapisao Orvel.

„Hristos po sredi nas. Jeste i biće“!  govore Srbi Svetosavci i pravoslavni Hrišćani.

Na ovoj donatorskoj konferenciji upadljiv je bio izostanak brojnih zemalja članica EU, u prvom redu tzv. Višegradske četvorke: Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke. Ako njihov izostanak možemo da objasnimo i pravdamo otvorenom suverenističkom politikom koju ove države vode, ipak ne možemo a da  se ne zapitamo gde su na ovoj konferenciji ostale punopravne članice EU, među kojima su i naši susedi Rumuni i Bugari?

Odgovor na ovo pitanje došao je od predsednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajenove, koja je rekla da je ovo „samo početak globalnog donatorskog maratona“ i da će više sredstava biti potrebno u narednom periodu.

2.
Sva je prilika, međutim, da je ovo i početak pregrupisavanja i novog zbijanja redova globalista i svetske oligarhije, koji su u SAD pod predsedništvom Donalda Trampa poprilično uzdrmani. Oni su u strahu da bi drugi Trampov predsednički mandat razgolitio, slomio i dokrajčio njihovu zakulisnu strukturu i njihove veze u Americi. Zato nastoje da izmeste geopolitičku platformu sa koje su do sada započinjali ratove širom sveta, izvodili pučeve, organizovali i finansirali „obojene revolucije“, pljačkali, pokoravali i u ropski položaj dovodili brojne narode.

Izbor nove platforme, ili rezervnog položaja na koji se sada prebacuju i sa koga nastoje da se održe u ulozi svetskog policajca pao je još pre četiri godine na Nemačku i na njene satelite u Evropi. Simbolično, tada je odlazeći američki predsednik Barak Obama predao Angeli Merkel „zastavu slobodnog sveta“. Na azisjkom kontinentu izbor je pao na finansijski i po stilu života globalizovanu Kinu, čiji se model jednopartijske totalne kontrole društva u dlaku poklapa krajnjim ciljevima Novog svetskog poretka. Grdno bi se prevario onaj ko bi pomislio da je Kina izostala sa ove prve međunarodne donatorske konferencije, održane pod pokroviteljstvom EU. Ko tako misli previđa da je upravo Kina kao najveći finansijer „ispela“ na vrh Svetske zdravstvene organizacije Tedrosa Gebrejsusa, bliskog saradnika i poslovnog partnera Bila Gejtsa.

Srbija, dakle, kao i sve zemlje zapadnog Balkana, i na ovoj donatorskoj konferenciji samo je iznova  potvrdila svoj status nemačke kolonije jeftine radne snage i političke prćije Angele Merkel i Džordža Soroša. Istisnut iz istočne Evrope, a iz Mađarske i bukvalno proteran kao i MMF, Soroš uz pomoć svoje mreže tzv. nevladinog sektora i do danas „licencira“ skoro sve kadrove i u vlasti i u opoziciji na političkoj sceni Srbije, Crne Gore, BiH, Albanije i Severne Makedonije.

„Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag.“

Zato nam je sada jasnije zašto je predsednik Srbije sa onakvom medijskom pompom lično dočekao kinesku medicinsku pomoć i njihove lekare, dok je ruska pomoć medijski skoro stidljivo propraćena. Na aerodromu Nikola Tesla jedan od jedanaest aviona Ruske Federacije koji su doneli pomoć Srbiji sačekala je Ana Brnabić, valjda jedini premijer(ka) u Evropi koja je u posedu dve putne isprave, srpskog pasoša i hrvatske putovnice.

Danas je predsednik Srbije i predsednik SNS-a najavio održavanje parlamentarnih izbora za 21. jun. U istom danu njegov glavni koalicioni partner u vladi pohodio je  „Kuću cveća“ na Dedinju. Kao povod da predsednik SPS-a položi venac na (prazan?) grob i oda poštu Josipu Brozu Titu poslužila je 40. godišnjica od kako je zvanično saopštena smrt jugoslovenskog diktatora. Tom prilikom glavni saučesnik aktuelnog predsednika Srbije u potpisivanju „Briselskog sporazuma“ iz 2013. u video-izjavi za Tanjug rekao je:

„Socijalistička partija Srbije je pravni i politički naslednik partije čiji je predsednik bio Josip Broz Tito, znači Saveza komunista i Komunističke partije…“

Nije li na ovaj 4. maj simbolično otvoreno  jedno novo-staro poglavlje u našoj istoriji, koga sa svim prethodnim još od 1943. povezuje naslov potresnog memoarskog svedočenja Majkla Liza – Silovanje Srbije.

 

*Ovaj dnevnički zapis deo je izdavačkog poduhvata na relaciji Toronto – Beograd – Toronto koga je osmislila i pokrenula Katarina Kostić, znamenita srpska pesnikinja i književnica iz Kanade. U formi epistolarne književnosti njena zapažanja, kao i stavovi inžinjera Milorada Stojićevića i dnevnički prilozi Radovana Kalabića na istu temu korona virusa, ulaze u sadržaj drugog dopunjenog izdanja knjige Pisma sa ćiriličnim kodom.

 

Foto: KTV Zrenjanin/Snimak ekrana        

 

Izvor Novi Standard, 6. maj 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u