U Makedoniji karta NDH, na RTCG-u Tompson

Neobični incidenti u novopečenim NATO članicama na 9. maj. Na karti poštanske marke u Makedoniji u okviru NDH se nalaze RS i delovi Srbije, a u CG javni servis pustio Tompsonovu pesmu

Pošta Severne Makedonije je povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku sa kartom kvislinške Nezavisne Države Hrvatske u proširenim granicama, objavljeno je na sajtu srbi.mk. Organizacije Srba osudile taj potez. Na karti koja se nalazi na poštanskoj marki, u okviru NDH se nalaze delovi Srbije i celokupna Republika Srpska.

Sporna poštanska marka

Ovakav potez Pošte je naišao na negodovanja i osude Srba, kao i dve najveće srpske organizacije u Severnoj Makedoniji, Demokratske Partije Srba u Makedoniji i Srpske Zajednice u Makedoniji.

Portal kurir.mk piše da je Severna Makedonija želela da iskaže zahvalnost Hrvatskoj za pomoć u evrointegracijama i da je marka izdata u okviru serije „Severna Makedonija u EU“.

Ipak, objavljena je pogrešna karta – karta „velike Hrvatske“.

 

Izvor RTS, 9. maj 2020.

 

TOMPSON NA JAVNOM SERVISU CRNE GORE
Javni servis Crne Gore, RTCG, Dan pobjede nad fašizmom je počelo “proslavom” na vrlo autentičan način – promovišući i veličajući fašizam!

Javni servis Crne Gore, RTCG, Dan pobjede nad fašizmom je počelo “proslavom” na vrlo autentičan način – promovišući i veličajući fašizam! Odmah nakon zvanične himne Crne Gore koju je inače napisao ustaški saradnik Sekula Drljević, program je nastavljen pjesmom Marka Perkovića Tompsona – osvjedočenog promotera ustaške, fašističke ideologije.

U toku spota Tompsonove pjesme primjećuje se i “alat” koji neodoljivo podsjeća na “srbosjek”, korišćen u ustaškim logorima.

 

Foto: Mario Strmotić/Tanjug

 

Izvor IN4S, 9. maj 2020.

 

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u