Hoće li Obama i Bajden odgovarati za pokušaj državnog udara?

Može se pretpostaviti da će se istraga o „ruskoj zaveri“ završiti Bajdenovim fijaskom na izborima, a ako on i Obama ne budu imali dosta sreće – obojica bi se mogla naći u zatvoru

Odluka američkog državnog tužioca da okonča krivično gonjenje Trampovog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost, generala Majkla Flina, više je od pobede njegove administracije nad političkim protivnicima i još jedan dokaz da je celokupna „istraga o ruskoj zaveri“ jedna od velikih laži. Možda je još važnije što je novo rukovodstvo američkih struktura vlasti otvorilo arhive svojih prethodnika iz kojih jasno proizlazi nekoliko neprijatnih zaključaka za one koji veruju u američke snage bezbednosti i pravosudni sistem.

Prvo, pokazalo se da su FBI i svi organizatori istrage o (Trampovoj) „ruskoj zaveri“ od samog početka znali da nema zavere i da udaraju na apsolutno nevinu osobu samo kako bi istragu protiv Trampove administracije mogli da nastave. Drugo, ispostavlja se da su i sam Barak Obama i Džo Bajden, kao i drugi iz tadašnje odlazeće predsedničke administracije, bili upućeni u celu igru i da su podržavali ilegalnu istragu kako bi sprečili da Tramp bude legalno izabran.

Može se pretpostaviti da će se istraga o „ruskoj zaveri“ završiti Bajdenovim fijaskom na predsedničkim izborima, a ako on i Obama ne budu imali dosta sreće – obojica bi se mogla naći u zatvoru zajedno sa celim panteonom američkih špijunskih i kontraobaveštajnih struktura. Radilo se o pokušaju državnog udara koji je izveden pod izgovorom osujećivanja „ruskog agenta“ da uđe u Belu kuću (a organizatori su sigurno znali da nije agent). To će za visoke američke bezbednosne zvaničnike biti dodatna otežavajuća okolnost.

Britanski list Tajms ne skreće tek tako pažnju na činjenicu da Tramp očito nije spreman da se zadovolji oslobađanjem generala Flina. Sada može doći do preusmeravanja istrage na Obamine snage bezbednosti. U finišu američke predsedničke kampanje. Ključnu optužbu je Tramp već obznanio preko Tvitera, ukazavši da su Obama i Bajden bili umešani u zaveru sračunatu na svrgavanje njegove administracije.

Prethodno je istraga Ministarstva pravde došla do zaključka da su agenti FBI maltretirali Flina „bez ikakvog legitimnog istražnog osnova“. Američki mediji pišu da je bivši specijalni tužilac Robert Maler išao tako daleko da je Flinu pretio da će i njega i sina mu dovesti do finansijskog uništenja.

Ima indicija da je Barak Obama verovatno lično učestvovao u zaveri. Moguće je da su sam Obama, njegovo okruženje i predstavnici duboke države unutar američkih snaga bezbednosti zajedno pripremili plan puča, zajedno stavili pod ilegalni nadzor političke protivnike, odnosno Trampov izborni štab i njegove savetnike, i da su zajedno nastojali da ga spreče da preuzme funkciju predsednika SAD. Ovo potvrđuje Trampova podozrenja da je Obama koristio snage bezbednosti za praćenje i sabotažu njegove izborne kampanje.

Sve u svemu, ako to bude nalagao razvoj političke situacije, Obama, Bajden i celokupno rukovodstvo američkih tajnih agencija mogu biti izvedeni pred sud. Bar da svedoče povodom „pokušaja državnog udara“. Sam `udar` može postati jedna od glavnih tema izborne kampanje u SAD. Demokratska stranka se možda neće oporaviti od ovog skandala u tekućem izbornom ciklusu.

 

Naslovna fotografija: Jim Watson/Agence France-Presse/Getty Images

 

Izvor Fakti, 10. maj 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u