Aleksandar Raković: Đukanović pada na izborima, Markoviću pružiti šansu

Gost 19. izdanja emisije Dijalog bio je dr Aleksandar Raković, istoričar i autor knjige „Crnogorski separatizam". Emisija je snimljena 29. maja u našem studiju u Beogradu

Ko je odigrao presudnu ulogu u stvaranju ideje o crnogorskoj nacionalnoj posebnosti, ustaše ili komunisti? Kako će se dalje odvijati situacija u Crnoj Gori u kontekstu masovnih litija i dolazećih parlamentarnih izbora? Koliko je realan sukob između predsednika i premijera u Crnoj Gori? Zbog čega se naše službe i država ne bave pitanjem hrvatskog uticaja jednako posvećeno i disciplinovano kao što se Hrvati bave pitanjem Srba i Srbije? Da li su statusni pregovori o Kosmetu zamrznuti na duže vreme? Da li Beograd koristi potencijale svoje masovne kulture da projektuje srpski uticaj u regionu? Da li na bilo kojoj nacionalnoj i državnoj adresi postoji razrađena ideja o svesrpskom jedinstvu ili se radi o neosnovanim optužbama iz komšiluka?

Gost 19. izdanja emisije Dijalog bio je dr Aleksandar Raković, istoričar i autor knjige „Crnogorski separatizam“. Emisija je snimljena 29. maja u našem studiju u Beogradu. Za više sličnih sadržaja, pratite naš kanal na Ju tjubu i našu Fejsbuk stranicu.

Video
Pratite nas na YouTube-u