Nemačka: Uzvratićemo ako nam SAD uvedu sankcije zbog Severnog toka

Oglasio se i poslanik AfD-a Šefan Kotre, koji je rekao da bi Nemačka trebalo da odgovori Vašingtonu na najavljene sankcije, budući da one predstavljaju svojevrsni ekonomski rat

Nemačka bi mogla da uvede kontramere Americi u vidu dodatnih dažbina na uvoz američkog gasa ukoliko Vašington ne obustavi da vrši pritisak po pitanju gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je šef komiteta za energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst.

„Ponašanje SAD po pitanju izgradnje gasovoda ne treba tretirati kao prijateljski čin, već predstavlja svojevrsni napad na suverenitet Nemačke i EU u celini“, rekao je on.

Prethodno se po tom pitanju oglasio i predstavnik Ministarstva ekonomije Nemačke, koji je rekao da zvanični Berlin odbacuje sankcije koje je Vašington najavio na račun gasovoda „Severni tok 2“.

Oglasio se i poslanik „Alternative za Nemačku“ Šefan Kotre, koji je rekao da bi Nemačka trebalo da odgovori Vašingtonu na najavljene sankcije, budući da one predstavljaju svojevrsni ekonomski rat.

Podsetimo, nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ podnet je američkom Senatu, saopštio je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso.

U planu je da ranije uvedene sankcije budu primenjene na sve aktivnosti koje se tiču polaganja cevi, ali i osiguranja, što znači da će se ubuduće ograničenja primenjivati i na osiguravajuće kompanije koje pružaju usluge tankerima koji rade na gasovodu.

 

Naslovna fotografija: nord-stream.com

 

Izvor Sputnjik, 05. jun 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u