Putin se založio za kompromisno rešenje za KiM koje bi odobrio SB UN, bez pomena 1244

„Vladimir Putin se založio za izradu kompromisnog rešenja prihvatljivog za Beograd, koje mora da odobri Savet bezbednosti UN”, navodi se u saopštenju

Predsednik Rusije Vladimir Putin založio se u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja koje bi odobrio Savet bezbednosti UN, saopštio je Kremlj, prenosi Beta.

„Tokom detaljne razmene mišljenja o rešavanju kosovskog pitanja, Vladimir Putin se založio za izradu kompromisnog rešenja prihvatljivog za Beograd, koje mora da odobri Savet bezbednosti UN”, navodi se u saopštenju povodom današnjeg telefonskog razgovora dva lidera.

Kremlj je naveo da je u razgovoru, održanom „na inicijativu srpske strane”, data „pozitivna ocena visokom nivou rusko-srpskog strateškog partnerstva”.

„Razmotrene su perspektive za intenziviranje međudržavne saradnje, u kontekstu postepenog ukidanja restriktivnih mera povezanih s pandemijom koronavirusa”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Vučić potvrdio da će prisustvovati paradi u Moskvi 24. juna, povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je 12. juna da konačni spisak stranih lidera koji žele da prisustvuju paradi još nije sastavljen.

Peskov je tada rekao da Kremlj očekuje dolazak šefova Zajednice nezavisnih država i neke druge lidere, i dodao da je Vučić „izrazio želju” da prisustvuje.

 

Izvor Politika, 15. jun 2020.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u