Zvanično najavljena Njuzmaks Adrija, nova američka televizija u Srbiji

Direktor vesti i programa Njuzmaks Adrija u Srbiji biće novinar i urednik Slobodan Georgiev, a timu su se pridružili i brojni iskusni televizijski reporteri

Junajted medija, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, pokreće produkciju novog informativnog programa Njuzmaks Adrija koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

“Nakon N1 i Nove, koji su se svojim informativnim programom već pozicionirali kao uspešni regionalni brendovi, imamo priliku da na prostoru Adria regije predstavimo projekat koji nastaje u partnerstvu sa američkom medijskom imperijom Njuzmaks, čiji osnivač i direktor je novinar Kristofer Rudi. Verujemo da će nova televizija brzo osvojiti građane svojom ponudom i kvalitetom”, ističu u kompaniji Junajted medija.

Gledaoci u Srbiji i Bosni i Hercegovini prvi će imati priliku da se upoznaju sa programom Njuzmaks Adrija kroz dve emisije koje će se emitovati od 22. juna: “Pregled dana” koji će se prikazivati na kanalu NOVA S u Srbiji i večernji Dnevnik koji će se emitovati na NOVA BH u Bosni i Hercegovini. Direktor vesti i programa Njuzmaks Adrija u Srbiji biće dugogodišnji novinar i urednik Slobodan Georgiev, a timu su se pridružili i brojni iskusni televizijski reporteri. Prvu emisiju iz produkcije Njuzmaks Adrija “Pregled dana” vodiće dobro poznata TV lica Jelena Obućina i Goran Dimitrijević koji će ovom formatu dati svoj autorski pečat.

“Pregled dana” obogatiće ponudu informativnog programa na televiziji Nova S pa će uz Dnevnik N1 gledaoci svakog dana u 20h imati priliku da pogledaju i izbor važnih događaja smeštenih u kontekst društveno-političkih dešavanja, a koji priprema ekipa Njuzmaks Adrija.

“Izuzetno smo zadovoljni zbog partnerstva sa kompanijom Junajted medija i stvaranja Njuzmaks Adrija koji će ljudima na Balkanu pružiti važne vesti i analize kako bi unapredili njihove živote, istovremeno trudeći se da svet učinimo boljim, sigurnijim mestom. Junajted medija je jedna od najuglednijih medijskih kompanija u Evropi i privilegovani smo da sa njima radimo na ovom važnom poduhvatu”, ističe CEO kompanije Njuzmaks medija Kristofer Rudi.

“Počastvovani smo što nas je vodeća medijska kuća iz SAD prepoznala kao ekskluzivnog partnera za Balkan. Njuzmaks Adrija doneće novi pristup na medijsku scenu regiona, koji će biti fokusiran na pojedinca, na njegov život, dobrobit i blagostanje. Verujemo da će građani u budućem  regionalnom brendu Njuzmaks Adrija prepoznati kvalitet i pokloniti nam svoje poverenje kao što je to slučaj kod stanovnika SAD gde je Njuzmaks TV proglašen za najbrže rastući kablovski kanal, prisutan u čak 70 miliona domova”, izjavila je izvršna direktorka Junajted medija Aleksandra Subotić.

Televizija Njuzmaks Adrija će do kraja godine, u saradnji sa partnerom Njuzmaks TV, početi sa emitovanjem njihovih prepoznatljivih formata i građanima ponuditi nove hard tok emisije, emisije o biznisu i ekonomiji, ali i brojne dokumentarne filmove. Gledaoci će ekskluzivno moći da prate sve o bitnim dešavanjima u Americi, ali i analize i intervjue kolega sa Njuzmaks TV iz SAD.

Pod okriljem Junajted medija kompanije posluje više od 30 televizija koje emituju informativni, sportski, zabavni, filmski i dečji program. Kompanija takođe investira i u produkciju zabavnih sadržaja kao i televizijskih serija. Junajted medija čvrsto veruje da je kvalitet jedini način da se ostvari dugoročna pozicija lidera na tržištu i zato nastavljamo da ulažemo kako u postojeće tako i u nove sadržaje. Njuzmaks medija je emiter i vlasnik digitalnih medija sa sedištem u Njujorku i Floridi. Njuzmaks TV, kablovski informativni kanal ove kompanije koji emituje program 24 sata dnevno, prisutan je u više od 70 miliona domova u Americi i izveštava o glavnim vestima iz Vašingtona, Njujorka i prestonica širom sveta.

 

Autor Daniela Ilić Krasić

 

Naslovna fotografija: Medija centar Beograd

 

Izvor nova.rs, 18. jun 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u