Ричард Гренел, специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине (Фото: AP/Michael Sohn)

Grenel: Ideja o razmeni teritorija je Boltonova, a ne Trampova

„Sve vreme sam morao da se borim sa glasinama o razmeni teritorija, što nikako nije Trampova politika. Obe strane kažu da su to čule od Boltona”

Specijalni izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je da je ideja o razmeni teritorija potekla od bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, a ne od američkog predsednika Donalda Trampa.

„Trenutno sam u drugačijoj poziciji zbog situacije koju je stvorio Džon Bolton, a koji se razlikovao od predsednika Trampa u odnosu na Kosovo i Srbiju. Sve vreme sam morao da se borim sa glasinama o razmeni teritorija, što nikako nije Trampova politika. Obe strane kažu da su to čule od Boltona”, rekao je Grenel u intervjuu za Foks njuz, prenosi Tanjug.

On je kazao i da se sada bori protiv glasina koje su procurile zbog činjenice da je Bolton vodio svoju politiku, a nije zastupao Trampovu, prenosi Kosovo onlajn.

„Kada pristanete da radite za predsednika poput Trampa, koji je čovek koji želi da promeni Vašington, ne možete da se ponašate kao Džon Bolton. Ovo nije sukob demokrata i republikanaca, već rat između zvaničnog Vašingtona i ostatka Amerike”, rekao je Grenel.

 

Naslovna fotografija: AP/Michael Sohn

 

Izvor Politika, 19. jun 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u